Beste Stofzuiger van 2024

Geplaatst in Thuis op mei 21, 2024  

Onze favoriete stofzuiger

Met de Rowenta Silence Force Allergy+ RO7740 haal je een kwalitatief goede stofzuiger in huis die alles doet wat je mag verwachten van een goede stofzuiger.

Zo heeft hij een goede prijs / kwaliteit, is hij enorm stil en heeft hij genoeg kracht om alle vuiltjes op te zuigen. Verder werkt deze stofzuiger op elke ondergrond en wordt hij geleverd met verschillende zuigmonden. 

Wist je dat een goede stofzuiger niet alleen je vloer schoonmaakt, maar ook je leefruimte kan verbeteren? Maar wat maakt een stofzuiger nu echt de beste in zijn soort?

Bij ons vind je het antwoord. In onze recente stofzuigertest hebben we meer dan 25 verschillende modellen grondig onder de loep genomen.

We hebben elk van deze stofzuigers beoordeeld op essentiële criteria zoals gebruiksgemak, kracht, feedback van andere gebruikers en natuurlijk de prijs. En nu, gebaseerd op onze uitgebreide analyses, presenteren we met trots onze ultieme top-5 van de allerbeste stofzuigers van dit moment.

Dus, als je wilt ontdekken welke stofzuiger de kroon spant in 2024, dan ben je hier aan het juiste adres. Laat ons je begeleiden naar de perfecte keuze voor een schoner en comfortabeler huis.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de top 5 uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Stofzuigers

Rowenta Silence Force RO7740EA

Beste Koop Stofzuiger
1.  Rowenta Silence Force Allergy+ RO7740

Philips PowerPro Compact FC9330/09

Beste Stofzuiger zonder zak
2. Philips PowerPro Compact FC9330/09

AEG VX82-1-ECO

Beste Stille Stofzuiger
3. AEG VX82-1-ECO

Miele Complete C3 Cat&Dog

Beste Stofzuiger voor Dierenharen
4. Miele Complete C3 Cat&Dog

Dyson V15 Detect Absolute

Beste Steelstofzuiger
5. Dyson V15 Detect Absolute

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste stofzuiger is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.

25+ stofzuigers vergeleken

30+ ervaringen gecheckt

40+ uur onderzoek


Wat is de beste stofzuiger van 2024?

Goed, inmiddels weet je precies waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe stofzuiger. Tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel.

Wij hebben bij Woonio.nl een uitgebreide stofzuiger test gedaan waarin we meer dan 25 verschillende stofzuigers met elkaar hebben vergeleken.

In deze test hebben we de stofzuigers beoordeeld op verschillende criteria zoals gebruiksgemak, prijs, zuigkracht, accessoires en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten.

Vervolgens hebben we de 5 beste stofzuigers verwerkt in dit artikel. Kortom, de stofzuigers die je hieronder terugziet komen zijn wat ons betreft de best beoordeelde stofzuigers van dit moment.

1. Rowenta Silence Force Allergy+ RO7740

Rowenta Silence Force RO7740EA
 • Een van de zuinigste stofzuigers van dit moment
 • Ideaal voor elk type vloer: van harde vloeren tot zachte vloeren
 • Krachtige stofzuiger die met een geluidsniveau van maximaal 67 dB enorm stil is
 • Dankzij HEPA-filter ook geschikt voor mensen met allergieën
 • Goede prijs als je hem afzet tegen alle functionaliteiten die de stofzuiger te bieden heeft
 • Zuigbuis is wat korter dan normaal

Score

9.7

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Rowenta Silence Force RO7740EA is momenteel de beste stofzuiger van 2024. Geen enkele stofzuiger scoorde op zoveel vlakken zo goed als deze stofzuiger van Rowenta. 

Met de Rowenta Silence Force RO7740EA haal je een van de zuinigste stofzuigers van dit moment in huis. Er zijn amper stofzuigers die zo weinig energie verbruiken als deze Rowenta Silence Force.

Verder is dit een stofzuiger met zak die geschikt is voor zowel harde vloeren als zachte vloeren en beschikt hij over een HEPA-filter waardoor hij ideaal is voor mensen met een allergie. Met een geluidsniveau van slechts 67 dB is dit bovendien een van de stilste stofzuigers van dit moment.

Ook kun je in deze stofzuiger een XL-stofzuiger zak kwijt waardoor je de stofzuiger bijna nooit hoeft te legen. Verder wordt deze stofzuiger geleverd met verschillende zuigmonden en accessoires.

Buiten alle bovenstaande voordelen om is de prijs van deze stofzuiger wat ons betreft ook een reden om te kiezen voor deze stofzuiger. Zo is hij een stuk goedkoper dan stofzuigers die gelijkwaardige functionaliteiten bieden.

2. Philips PowerPro Compact FC9330/09

Philips PowerPro Compact FC9330/09
 • Heeft een TriActive zuigmond die ervoor zorgt dat het stof op 3 verschillende manieren opgezogen wordt, hierdoor hoef je minder vaak over een oppervlak te gaan
 • Weegt slechts 4,5 kg waardoor je hem gemakkelijk verplaatst en bijvoorbeeld de trap op mee neemt
 • Geschikt voor elk type vloer
 • Ook geschikt voor mensen met allergieën dankzij filter
 • Met 76 decibel maakt de stofzuiger redelijk veel lawaai

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar de beste stofzuiger zonder zak? Dan is de Philips FC9330/09 PowerPro Compact waarschijnlijk je beste keuze. Voor minder dan 150 euro haal je met deze Philips stofzuiger een ware topper in huis.

Zo staat Phillips sinds jaar en dag al bekend om de goede producten en wordt het Philips-merk over het algemeen beoordeeld als een van de beste stofzuiger merken.

Deze stofzuiger is uitgerust met een zogenaamde 'TriActive' zuigmond. Deze zuigmond zuigt het stof via 3 verschillende wegen van de vloer af, hierdoor hoef je veel minder vaak over het oppervlak te gaan om het stof te verwijderen.

Verder is deze stofzuiger met een gewicht van zo'n 4,5 kilo zeer licht in gewicht waardoor je hem gemakkelijk mee neemt de trap op of naar een andere ruimte. Uiteraard wordt deze stofzuiger geleverd met een ant-allergiefilter en ontvang je verschillende zuigmonden en accessoires.

Het enige minpuntje van deze stofzuiger? Hij maakt relatief veel lawaai. Echter is dit iets wat je bij de meeste stofzuigers zonder zak ziet terugkomen. Wanneer je het geluidsniveau van deze stofzuiger zonder zak vergelijkt met andere stofzuigers zonder zak dan valt het best mee.

3. AEG VX82-1-ECO

AEG VX82-1-ECO
 • Met een geluidsniveau van 57 decibel is er geen enkele stofzuiger zo stil als dit model
 • Geschikt voor harde vloeren en zachte vloeren
 • Snoer is 9 meter waardoor je de stofzuiger gemakkelijk op grote oppervlakken kunt gebruiken
 • Wordt geleverd met parketborstel waardoor er geen krassen op je vloer zullen komen
 • Stofzuiger weegt 7 kilo, dit is redelijk zwaar voor een stofzuiger

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij het lawaai van je stofzuiger ook zo zat? Dan is het slim om te kiezen voor een stille stofzuiger. Met een geluidsniveau van 57 decibel is er geen enkele stofzuiger die zo weinig lawaai maakt als de AEG VX82-1-ECO.

De AEG VX82-1-ECO is de beste stille stofzuiger van 2024 en scoort bovendien op verschillende criteria heel goed.

Zo wordt hij geleverd met een parketborstel die je vloer beschermt tegen krassen. Ook is deze stofzuiger geschikt voor zowel harde vloeren als zachte vloeren waardoor hij multifunctioneel te gebruiken is.

Leuk feitje over deze stofzuiger: hij is voor 75% gemaakt van gerecycled plastic. Door te kiezen voor deze traditionele stofzuiger draag je ook nog een steentje bij aan het milieu.

Verder is dit gewoon een hele goede stofzuiger die beschikt over alles wat je nodig hebt om je huis mooi schoon te houden. Hiermee kan je dus goed een PVC vloer schoonmaken!

4. Miele Complete C3 Cat&Dog

Miele Complete C3 Cat&Dog
 • Beste stofzuiger voor dierenharen dankzij speciale dierenharenborstel en Cat&Dog stand
 • Goede zuigkracht
 • Wordt met verschillende zuigmonden geleverd
 • Beschikt over voetbediening waardoor je niet meer hoeft te bukken om de Miele C3 te bedienen
 • De Miele C3 weegt 7,26 kilogram wat relatief zwaar is

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als jij op zoek bent naar de beste stofzuiger voor dierenharen dan is de Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine SGEF3 je beste keuze.

Miele is natuurlijk een van de bekendere merken wanneer we naar stofzuigers kijken en staat voor kwaliteit. De stofzuigers van Miele worden goed beoordeeld en vooral het feit dat de stofzuigers ontzettend lang meegaan is voor vele consumenten een reden om te kiezen voor Miele.

De Miele Complete C3 Cat & Dog is een stofzuiger die speciaal ontwikkeld is voor het weghalen van dierenharen. Zo beschikt deze stofzuiger over een speciale dierenharenborstel waardoor haren van honden en katten sneller opgepikt worden. Ook heeft de stofzuiger een speciale 'Cat&Dog' stand die je kunt gebruiken voor het verwijderen van dierenharen.

Verder beschikt deze stofzuiger over een goede zuigkracht, wordt hij geleverd met verschillende handige accessoires en heeft hij een handige voetbediening waardoor je eigenlijk nooit meer hoeft te bukken.

We hebben een klein nadeel kunnen ontdekken bij deze Miele stofzuiger: deze traditionele stofzuiger is namelijk relatief zwaar.

5. Dyson V15 Detect Absolute

Dyson V15 Detect Absolute
 • Beste draadloze stofzuiger van 2024
 • De zuigmond van de Dyson v15 past de zuigkracht automatisch aan op basis van het vloertype, hierdoor heb je altijd een constante en hoge zuigkracht
 • Uitgerust met een groene lichtstraal op je parketborstel waardoor je stofdeeltjes ziet die je met het bloge oog niet kunt zienBeschikt over votbediening waardoor je niet meer hoeft te bukken om de Miele C3 te bedienen
 • Prijs is aan de hoge kant

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We sluiten deze lijst met beste stofzuigers af met de Dyson V15 Detect Absolute dit is wat ons de best geteste draadloze stofzuiger van 2024.

Wanneer we spreken over draadloze stofzuigers dan is de link met Dyson natuurlijk snel gelegd. Dyson is een van de meest populaire stofzuiger merken ter wereld en wordt geroemd

De Dyson V15 is een draadloze (zakloze) stofzuiger die geschikt is voor de meeste type vloeren dankzij de meegeleverde accessoires. Of je nu een laagpolig tapijt hebt of een harde vloer: de Dyson V15 zorgt ervoor dat je vloer schoon wordt.

Een ander voordeel van deze steelstofzuiger is dat de zuigmond de zuigkracht automatisch aanpast op basis van het vloertype. Hierdoor heb je een constante en hogere zuigkracht dan bij andere stofzuigers.

Ook beschikt deze steelstofzuiger over een LCD-scherm waar je kunt zien hoelang de accuduur nog is, hoeveel vuil er nog opgenomen kan worden en vind je informatie over de zuigstand.

Verder zit er een groene laser in de zuigmond van deze stofzuiger. Deze lichtstraal zorgt ervoor dat je op de vloer beter kunt zien waar stof ligt. Ook zie je stofdeeltjes die je op het blote oog niet kan zien.


Top 10 Stofzuigers

Waar kun je het beste een stofzuiger kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste stofzuiger van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkocht stofzuigers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 stofzuigers!


Stofzuiger kopen: hier moet je op letten

Het kopen van de beste stofzuiger is lastiger dan je wellicht zou denken. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende stofzuigers en allen hebben ze weer hun eigen voor- en nadelen.

Om je op weg te helpen bij het kiezen van de perfecte stofzuiger voor jouw wensen en behoeften hebben we hieronder een koopgids voor je opgesteld waarin we de belangrijkste criteria voor een goede stofzuiger uiteenzetten. Door op deze zaken te letten bij het kopen van een stofzuiger weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Gebruiksgemak van de stofzuiger

Bij het kopen van een nieuwe stofzuiger wil je natuurlijk ook kijken naar het gebruiksgemak van de stofzuiger. Stofzuigen voor de meeste mensen niet hun favoriete bezigheid, om deze reden wil je een stofzuiger hebben die makkelijk werkt en waarbij je zonder te veel moeite vloeren kunt stofzuigen.

Als je kijkt naar het gebruiksgemak van je nieuwe stofzuiger kun je kijken naar zaken als:

 • Heeft de stofzuiger alle functies die je nodig hebt?
 • Is de stofzuiger gemakkelijk te verplaatsen? Weegt hij niet te veel?
 • Heeft de stofzuiger een snoer? Zo ja, hoe lang is het snoer dan?
 • Is het gemakkelijk om de stofzuiger te legen?
 • Wordt de stofzuiger geleverd met alle zuigmonden die je nodig hebt? Zijn deze makkelijk te vervangen?

Wat voor filter heeft de stofzuiger?

Waar veel mensen vaak overheen kijken bij het kopen van de beste stofzuigers? De filter. Elke stofzuiger is uitgerust met een filter die ervoor zorgt dat het opgezogen stof in de stofzuiger blijft zitten.

In sommige gevallen dien je de stofzuigerfilter te vervangen wanneer hij vol zit en in sommige gevallen kun je hem schoonmaken. Bij de meeste stofzuigers van tegenwoordig kun je deze gelukkig schoonmaken.

Hoe beter de filter van een stofzuiger, des te meer stof wordt binnen de stofzuiger gehouden. Over het algemeen worden HEPA-filters als ontzettend goed beoordeeld. Wanneer je een stofzuiger ziet met een HEPA-filter dan is deze over het algemeen beter dan een stofzuiger met een gebruikelijke filter.

Voor welke vloertypes ga je de stofzuiger gebruiken?

Een tweede vraag die je jezelf moet stellen bij het kopen van een goede stofzuiger is: 'Voor welke vloer ga ik mijn stofzuiger voornamelijk gebruiken?'

In ieder huishouden kom je waarschijnlijk andere vloeren tegen, het is daarom goed om na te gaan welke vloeren er in jouw huishouden terugkomen. Heb je bijvoorbeeld overal hoogpolig tapijt? Dan wil je een stofzuiger kopen die geschikt is voor tapijt.

Kortom, kijk goed of de stofzuiger die je op het oog hebt geschikt is voor de vloer waar je hem wilt gebruiken en heb je bijvoorbeeld nog en dweil nodig.

Stofzuiger met of zonder zak?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen kun je kiezen voor de best beoordeelde zakloze stofzuiger of juist voor de beste stofzuigers met zak. Allebei hebben ze hun eigen voor- en nadelen.

Bij een stofzuiger met zak dien je regelmatig de stofzuigerzak te vervangen en heb je dus stofzuigerzakken nodig om te kunnen stofzuiger. Gemiddeld kosten deze tussen de 1,50 en 3 euro. Het voordeel van een stofzuiger met zak is dat je vaak veel stof kunt opvangen en dat dit type stofzuiger minder geluid maakt.

Wanneer je kiest voor een zakloze stofzuiger dan hoef je geen stofzuigerzakken te kopen. Een zakloze stofzuiger maakt over het algemeen wel meer herrie. Wel heeft een zakloze stofzuiger vaak minder zuigkracht.

Wil je nog meer tips? Bekijk dan het artikel van de consumentenbond!


Veelgestelde vragen

Wat is de beste stofzuiger voor huisdierenhaar?

Een stofzuiger met een speciale huisdierenhaarborstel en een krachtige motor om haren diep te reinigen is essentieel. Zakloze modellen zijn handig om het haar gemakkelijk te verwijderen.

Welke stofzuiger is het beste voor allergieën?

Stofzuigers met een HEPA-filter zijn geweldig voor allergieën omdat ze kleine deeltjes en allergenen vasthouden. Kies voor een model met een goede afdichting om te voorkomen dat allergenen terug in de lucht komen.

Wat is de beste robotstofzuiger op de markt?

Robotstofzuigers met slimme navigatie, sterke zuigkracht en lange batterijduur zijn populair. Merken zoals Roomba, Dyson en Xiaomi bieden geavanceerde opties met handige functies voor een moeiteloze reiniging.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>