Beste Stopcontact met Afstandsbediening [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op april 22, 2024  

Beste stopcontact met afstandsbediening

KlikAanKlikUit Startset - 3 Schakelaars met Afstandsbediening - APC3-2300R review

KlikAanKlikUit Startset

De KlikAanKlikUit Startset is het beste stopcontact met afstandsbediening van 2024 volgens onze beste stopcontact met afstandsbediening test! Er zijn een aantal doorslaggevende redenen voor deze overwinning.

Onder andere kun je de KlikAanKlikUit Startset gebruiken op drie verschillende locaties. Zo stel je er eentje in in de keuken, een andere in de badkamer en weer een andere in de schuur. Op deze manier kun je vanuit je luie stoel je hele huis verlichten met een afstandsbediening!

De afstandsbediening zelf is erg makkelijk, met een aan uit knop voor elk stopcontact en zelfs een knop om alles aan en uit te zetten. Ben je dus op zoek naar het beste stopcontact met afstandsbediening 2024? Klik hieronder voor de beste prijs! 

Op zoek naar het beste stopcontact met afstandsbediening? Een stopcontact met afstandsbediening is ontzettend handig om in huis te hebben en bespaart tevens ontzettend veel moeite. Maar hoe vind je nou het beste stopcontact met afstandsbediening, en waarom zou je er eigenlijk één kopen?

Goede stopcontacten met afstandsbediening zijn een nuttige aankoop voor iedereen die veel lichten en andere apparaten in huis heeft. Een gemiddeld apparaat kost op jaarbasis zeker tientallen euro's als ze continu aan staan, maar het is vaak lastig voor mensen om al deze apparaten consistent uit te blijven zetten. Denk aan printers, oplaadsnoeren voor je telefoon, of lampen in de schuur waar nooit echt iemand komt. 

Om veel energie te besparen, zowel voor jezelf als voor je bankrekening, bestaan er stopcontacten met afstandsbediening. Dit zijn apparaten waarmee je dus op afstand je stopcontacten aan en uit kunt zetten.

Een vrij simpele uitvinding waar je wel op honderden verschillende manieren je voordeel uit kunt halen! Je kan bijvoorbeeld een beesten verjager in het stopcontact doen en alleen aanzetten als je een muis ziet rondlopen, of gewoon een lamp aan en uit doen zonder er voor op te hoeven staan.

Al dit is mogelijk met een stopcontact met afstandsbediening. Het beste stopcontact met afstandsbediening voor jou vind je op Woonio, waarbij we de beste producten uitgebreid hebben getest in onze beste stopcontact met afstandsbediening test.

Wat is het beste stopcontact met afstandsbediening? Je leest het in dit artikel!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 stopcontacten met afstandsbediening

KlikAanKlikUit Startset - 3 Schakelaars met Afstandsbediening - APC3-2300R review

Beste koop
1.  KlikAanKlikUit Startset

Beste 
2. SEC24 HAF760S Schakelaar set met afstandsbediening

Beste
3. Grundig stopcontactschakelaar 3x

Beste
4. PROFILE QNECT draadloos stopcontact

Beste
5. PROFILE QNECT draadloos stopcontact - IP44

Top 10 beste stopcontacten met afstandsbediening

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste stopcontacten met afstandsbediening.


Waar op letten bij het kopen van een stopcontact met afstandsbediening?

Een stopcontact met afstandsbediening is een simpel product. Het lijkt dan soms ook alsof het niet zo moeilijk is om een goede uit te kiezen. Maar er zitten meer verschillen tussen de producten dan je zou denken, en daarom helpen we je even met de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een goed stopcontact met afstandsbediening.

Zo hoef je niet meer blind te vertrouwen op de beste stopcontact met afstandsbediening volgens de consumentenbond, en kun je goed rekening houden met wat jij belangrijk vindt in een stopcontact met afstandsbediening! 

Aantal

Hoeveel apparaten wil je aansluiten op het stopcontact met afstandsbediening? Koop uiteraard een product waar genoeg stopcontacten met afstandsbediening zijn bijgeleverd. Als je maar één apparaat wil aansluiten kun je ook een slimme stekker overwegen. 

Bediening

Wil je een simpele aan-uit afstandsbediening, of het liefst eentje waarbij je elk apparaat onafhankelijk van elkaar kunt instellen? Je kunt sommige producten zelfs aansluiten op je Google Home app, maar dat is misschien iets te ingewikkeld voor sommige toepassingen. Net als bij slimme verlichting hoeft het niet te gek.

Regio

Een stopcontact met afstandsbediening werkt anders dan een normale stekker. Daarom werken de meeste stopcontacten met afstandsbediening alleen in Nederland óf België. Kom jij dus uit België, let dan op dat je de meeste stopcontacten in deze lijst niet kunt gebruiken!

Prijs

Het beste stopcontact met afstandsbediening hoeft niet per se veel te kosten. Een goedkoop stopcontact met afstandsbediening kan net zo waardevol zijn en prima werken, en ook goedkope stopcontacten met afstandsbediening hebben we meegenomen in onze lijst!


Wat is de beste stopcontact met afstandsbediening van 2024? 

Het beste stopcontact met afstandsbediening van 2024 vinden? Dat doe je hieronder, net als goedkopere varianten, een variant voor in België en nog meer. We houden namelijk niet alleen rekening met de absolute kwaliteit van het product, maar ook met de prijs-kwaliteit verhouding, en uiteraard de hierboven genoemde belangrijke punten. Dit zijn de top 5 beste stopcontacten met afstandsbediening van 2024!

1. KlikAanKlikUit Startset

KlikAanKlikUit Startset - 3 Schakelaars met Afstandsbediening - APC3-2300R review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Als nummer 1 in onze stopcontact met afstandsbediening test 2024 is de KlikAanKlikUit Startset als beste uit de test gekomen!

Er zijn een aantal doorslaggevende redenen voor deze overwinning.
Onder andere kun je de KlikAanKlikUit Startset gebruiken op drie verschillende locaties. Zo stel je er eentje in in de keuken, een andere in de badkamer en weer een andere in de schuur. Op deze manier kun je vanuit je luie stoel je hele huis verlichten met een afstandsbediening!

De afstandsbediening zelf is erg makkelijk, met een aan uit knop voor elk stopcontact en zelfs een knop om alles aan en uit te zetten. Ben je dus op zoek naar het beste stopcontact met afstandsbediening 2024? Dan zit je met deze volledige set van KlikAanKlikUit helemaal op het goede adres!

Voordelen KlikAanKlikUit Startset

 • Drie stekkers meegeleverd
 • Maximaal 2300 Watt is genoeg voor vrijwel alle apparaten
 • Simpele en handige afstandsbediening

Nadelen KlikAanKlikUit Startset

 • Ze passen vaak niet met twee onder elkaar in een stopcontact

2.  SEC24 HAF760S Schakelaar set met afstandsbediening

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De SEC24 HAF760S Schakelaar set met afstandsbediening is de volgende stekker die we meenemen in deze top 5 stopcontacten met afstandsbediening. Dat komt doordat de SEC24 HAF760S Schakelaar set met afstandsbediening geschikt is voor tot wel vier apparaten!

Deze vier apparaten kun je vervolgens makkelijk aan en uit zetten met de master-knop, waarmee ze allemaal aan en uit gaan. Handig voor bijvoorbeeld verlichting of andere doeleinden.

Ook kun je uiteraard alle apparaten per stuk aan of uit zetten. Dit kan tot een afstand van maar liefst 50 meter, en het gaat recht door muren heen. Zonder je op ideeën te willen brengen, kan je de SEC24 HAF760S afstandsbediening zelfs gebruiken om het licht op de WC ineens uit te zetten als je vriend er op zit, terwijl je zelf niet eens in de buurt bent!

De SEC24 HAF760S Schakelaar set met afstandsbediening heeft trouwens een wattage van maximaal 2300 Watt, wat genoeg is voor vrijwel elk apparaat. Ze worden tevens niet heet en zijn erg compact, waardoor je ze onder elkaar kunt plaatsen in bijna alle stopcontacten!

Voordelen SEC24 HAF760S Schakelaar set met afstandsbediening

 • Erg compact, dus kunnen onder elkaar geplaatst worden
 • Per stuk aan of uit zetten
 • Master knop voor alle apparaten
 • Tot wel 50 meter bereik en door muren heen

Nadelen SEC24 HAF760S Schakelaar set met afstandsbediening

 • De randaarde kan er soms voor zorgen dat apparaten uit het stopcontact springen

3. Grundig stopcontactschakelaar 3x

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Dan door naar nummer drie! De Grundig stopcontactschakelaar hebben we meegenomen in onze stopcontact met afstandsbediening test, omdat ze geschikter zijn voor gebruik in bijvoorbeeld de badkamer of schuur.

De Grundig stopcontactschakelaar is namelijk waterbestendig gemaakt, en met een IP44 rating betekent dit dat hij tegen spatwater kan. Het is dus niet aan te raden om de Grundig stopcontactschakelaar bijvoorbeeld in de regen neer te zetten, maar in de schuur, waar het vaak wat vochtiger is, kan de Grundig stopcontactschakelaar waarschijnlijk voor een groter bereik zorgen.

Tevens is de Grundig stopcontactschakelaar erg makkelijk te installeren, en door de grotere behuizing kan de antenne ook een wijder bereik leveren. Zo kun je de Grundig stopcontactschakelaar dus in de garage of schuur installeren en je apparaten daar aan en uit zetten vanuit de woonkamer, of je slaapkamer. 

Voordelen Grundig stopcontactschakelaar 3x

 • Groot bereik
 • Waterdicht afgedekt, dus kan in vochtige omgevingen goed gebruikt worden
 • Goed geprijsd
 • Makkelijk te installeren

Nadelen Grundig stopcontactschakelaar 3x

 • Erg groot, dus kan niet onder elkaar in het stopcontact gezet worden

4. PROFILE QNECT draadloos stopcontact

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Dan voor onze lezers uit België: Dit PROFILE QNECT draadloos stopcontact is geschikt voor de stopcontacten daar! 

Ook al heeft de gehele EU ongeveer dezelfde stopcontacten, het is alsnog niet mogelijk om met een Nederlandse slimme stekker in België aan te sluiten. Dat komt doordat de wattages en frequenties net een beetje anders zijn.

Met de PROFILE QNECT draadloos stopcontact is dit voor Belgen dus geen enkel probleem, en ook in Frankrijk kan je dit product gebruiken dus als je à la Chateau Meiland als een god in Frankrijk wil gaan wonen kun je het PROFILE QNECT draadloze stopcontact ook aanschaffen.

Het wattage in België is tevens het wattage van dit stopcontact, namelijk 3680 Watt. Daarnaast krijg je bij de PROFILE QNECT draadloos stopcontact drie stuks stopcontacten en een handige afstandsbediening die net zo werkt als de vorige producten.

Een ander uniek voordeel is de QNECT smart plug. Dit is een apparaat dat je hierbij aan kan schaffen, waardoor je met je telefoon de stekkers ook kunt bedienen. En dan kan het zelfs als je niet eens thuis bent. 

Voordelen PROFILE QNECT draadloos stopcontact

 • Geschikt voor Belgische en Franse stopcontacten
 • 3680 Watt
 • Smart Plug kun je aanschaffen om ze met je telefoon te gebruiken
 • Groot bereik

Nadelen PROFILE QNECT draadloos stopcontact

 • Erg groot, dus passen wederom niet onder elkaar

5. PROFILE QNECT draadloos stopcontact - IP44

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Dan nog een stopcontact die geschikt is voor buiten gebruik: De PROFILE QNECT draadloos stopcontact - IP44!

In je tuin kan het ook zeker van pas komen om een goed stopcontact met afstandsbediening te installeren. Bijvoorbeeld voor de tuinlampjes, waardoor je 's avonds niet tegen een donker grasveldje aan zit te kijken.

Dit creëert veel meer sfeer - maar heb jij zin om midden in de winter de tuin in te gaan om de lichten aan te zetten? Nee? Dan is de PROFILE QNECT draadloos stopcontact - IP44 de perfecte oplossing voor jou!

De PROFILE QNECT draadloos stopcontact - IP44 heeft kleppen op de stopcontacten, waardoor ze optimaal beschermd zijn tegen regen. Daarnaast heeft de afstandsbediening een extra sterk signaal om te garanderen dat de lampen ook echt aan gaan als je op een knop drukt.

Voordelen PROFILE QNECT draadloos stopcontact - IP44

 • Waterdicht
 • Sterk signaal
 • Twee plugs, maar afstandsbediening heeft extra knoppen voor toekomstige aankopen

Nadelen PROFILE QNECT draadloos stopcontact - IP44

 • Er groot dus passen niet onder elkaar

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel stopcontacten met afstandsbediening hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten stopcontacten met afstandsbediening getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de stopcontacten met afstandsbediening op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stopcontacten met afstandsbediening op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>