Beste Stucloper [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op april 23, 2024  

Beste Stucloper

Kwabo Protectiekarton/Stucloper 65cm x 50m

Reconex Kwabo Protectiekarton

Met deze Kwabo Stucloper bescherm je je vloer gemakkelijk en snel voor een verbouwing of een feestje.  Hiermee kun je makkelijk alle oppervlaktes van je huis voorzien van een tijdelijke beschermingslaag. De tweezijdige coating heeft een kwaliteit van tussen de 250 en 280 gram per vierkante meter, waardoor het de beste stuclopers is die we konden vinden in onze stucloper test 2024!

Een verbouwing, hoe klein dan ook, dient altijd voorzichtig te gebeuren. Als je bijvoorbeeld dubbel glas in je woning plaatst, of het trappenhuis een nieuw likje verf geeft, kan een stucloper goed van pas komen.

Het beschermende materiaal zorgt ervoor dat de kwetsbare oppervlaktes in jouw huis niet beschadigd raken door bijvoorbeeld verf of lijm die gebruikt wordt bij de verbouwing.

Met een goede stucloper kun je dus oppervlaktes in je woning beschermen bij bijvoorbeeld een verbouwing of een verhuizing. Maar hoe koop je het beste stucloper en waar moet je op letten als je een stucloper gebruikt?

Stucloper is waarschijnlijk niet iets wat je dagelijks koopt. Daarom weet je niet waar je op moet letten bij het kopen van stucloper. Welke stucloper is het beste voor jou? Dat zoeken we uit in onze stucloper test 2024!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Stuclopers

Kwabo Protectiekarton/Stucloper 65cm x 50m

Beste koop Stucloper
1.  Reconex Kwabo Stucloper

Beste premium stucloper
2. Verhuisservice+ Premium Stucloper

Beste compacte stucloper 
3.Ivana stucloper

Beste vilt stucloper
4. Lemato Stucloper Vilt

Beste medium stucloper
5. Elma stucloper

Top 10 beste stuclopers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste stuclopers.


Waar op letten bij het kopen van een stucloper?

Bij het uitkiezen van een goede stucloper kan het voorkomen dat je door alle specificaties niet meer weet welke stucloper het beste is. Hieronder lees je de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen en gebruiken van stucloper. Zo voorkom je een miskoop en krijg je antwoord op de vraag; welke stucloper is het beste voor in mijn woning?

Formaat

Allereerst natuurlijk het formaat. Een stucloper moet altijd groot genoeg zijn om de oppervlaktes in je woning te dekken. Iets extra pakken voor de zekerheid kan geen kwaad!

Kleur

Een stucloper is natuurlijk een tijdelijke oplossing, maar het is alsnog fijn dat de kleur een beetje past bij de omgeving. De meeste stuclopers komen in bruin of wit gekleurd karton.

Kwaliteit

De kwaliteit van stucloper kan je onder andere uitdrukken in gram per vierkante meter. Dit bepaalt hoe stevig de stucloper is en dus ook hoe goed hij de grond beschermt.

Toepassingen

Is je stucloper ook geschikt voor buiten? Niet alle stuclopers zijn hier voor gemaakt en daarom is het slim om hierop te letten als je bijvoorbeeld buiten gaat verven.


Wat is de beste stucloper van 2024? 

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van de beste stucloper, kunnen we verder met onze top 5! De artikelen in deze lijst hebben we uitgebreid getest en ze zijn dus zeker weten van de allerhoogste kwaliteit.

Zo voorkom je dat je een miskoop doet en weet je zeker dat je vloer goed beschermd wordt. Wat is de beste stucloper voor jou? Die kun je uit de onderstaande top 5 lijst halen!

1. Reconex Kwabo Stucloper

Kwabo Protectiekarton/Stucloper 65cm x 50m

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoek je de beste stucloper 2024 om je vloer, laminaat of trap mee te beschermen? Het Reconex Kwabo Protectiekarton is een ideale stucloper die bij vele verschillende situaties ingezet kan worden!

Een vloer, ondanks dat je er elke dag overheen loopt, is erg kwetsbaar. Dankzij het Reconex Kwabo Protectiekarton kun je dit soort oppervlaktes in je huis beschermen, bijvoorbeeld tijdens een verbouwing of als je de boel gaat verven.

Het Reconex Kwabo Protectiekarton is 130 cm breed en heeft in totaal een lengte van 50 meter. Hiermee kun je makkelijk alle oppervlaktes van je huis voorzien van een tijdelijke beschermingslaag. De tweezijdige coating heeft een kwaliteit van tussen de 250 en 280 gram per vierkante meter, waardoor het één van de beste stuclopers is die we konden vinden in onze stucloper test 2024!

Voordelen Reconex Kwabo Protectiekarton

 • Hoge kwaliteit stucloper
 • Ruime hoeveelheid
 • Tweezijdige coating

Nadelen Reconex Kwabo Protectiekarton

 • Ademt niet, dus kan niet op natte vloeren geplaatst worden

2.  Verhuisservice+ Premium Stucloper

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Zoek je een stucloper van de allerhoogste kwaliteit om jouw vloer of trap te beschermen tijdens het klussen, verven of misschien zelfs bij een verhuizing? Dan kan de Verhuisservice+ Premium Stucloper ontzettend goed van pas komen!

De Verhuisservice+ Premium Stucloper is een hoogwaardige stucloper met een extra dikke beschermingslaag. Deze laag is niet gemaakt van karton, zoals de meeste stuclopers in deze lijst. De Verhuisservice+ Premium Stucloper is gemaakt van gerecycled materiaal, voornamelijk vilt. Dit betekent dat het materiaal erg duurzaam te noemen is.

Daarnaast is de Verhuisservice+ Premium Stucloper schokwerend, hij vangt dus stoten op van zware voorwerpen die er op vallen. Met een rol van 1 bij 10 meter kun je er van uit gaan dat je er meer dan genoeg aan hebt. En de Verhuisservice+ Premium Stucloper is zelfs meerdere keren herbruikbaar. Is dat niet handig?

Voordelen Verhuisservice+ Premium Stucloper

 • Herbruikbaar
 • Duurzaam materiaal
 • Schokwerend

Nadelen Verhuisservice+ Premium Stucloper

 • Niet het mooist uitziende stucloper

3. Ivana stucloper

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je een grote verbouwing op de planning staan? Ga je alle muren in je nieuwe woning van een likje verf voorzien, of ga je zelfs verhuizen? Met de Ivana stucloper ben je op al deze lastige uitdagingen perfect voorbereid.

De Ivana stucloper is een enorme rol van ruim 75 vierkante meter. Dit is mogelijk dankzij het relatief dunne materiaal, dat versterkt is met twee lagen karton en een coating. Hierdoor past er relatief veel beschermend materiaal in een veel compactere rol. 

De Ivana stucloper is een grijze stucloper en het beschermt, ondanks dat het relatief gezien erg dun is, veel beter dan je zou verwachten. Ideaal dus voor die ene grote verbouwing waarbij je bijna je hele vloer af moet dekken met een beschermlaagje!

Maar het kan bijvoorbeeld ook van pas komen als je een wandplank gaat installeren. Zo zorg je ervoor dat de muur schoon blijft en zonder schade.

Voordelen Ivana stucloper

 • Erg compact
 • Goede bescherming
 • Veel oppervlakte

Nadelen Ivana stucloper

 • Lastiger af te plakken

4. Lemato Stucloper Vilt

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je niets anders dan een industrieel niveau stucloper die zelfs in de bouw- en verhuissector erg veel wordt gebruikt? Begrijpelijk, want zeker met een splinternieuwe vloer wil je absoluut geen risico lopen op krassen of verfvlekken. De Lemato Stucloper Vilt is een uitstekende stucloper met een dubbele bescherming constructie.

De onderlaag van de Lemato Stucloper Vilt is van zacht vilt, dat zich door een speciale structuur een klein beetje hecht aan de meeste ondergronden. Hierdoor blijft het beter liggen en kun je dus rekenen op minder geschuif tijdens de werkzaamheden. Wel zo veilig.

Aan de bovenste laag, het grijze wat je op de foto ziet dus, vind je een taaie PE-film materiaal. Dit zorgt er op zijn beurt voor dat de afdekking verfdicht is en bestand is tegen vocht. Zo bescherm je niet alleen tegen krassen en deuken, maar ook tegen chemische vloeistoffen zoals verf en gewoon water.

Voordelen Lemato Stucloper Vilt

 • Verfdicht en waterdicht
 • Blijft dankzij zacht vilt iets stabieler liggen
 • Dubbele bescherming

Nadelen Lemato Stucloper Vilt

 • Lastig te verwijderen

5. Elma stucloper

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot in onze top 5 beste stucloper 2024 lijst: de Elma stucloper. Deze stucloper scoort onder andere erg goed dankzij de dubbelzijdige PE folie met antislip coating. Het handige hieraan is dat de coating minder gauw wegglijdt onder je voeten. Je hebt dus minder tape nodig om de Elma stucloper vast te zetten, en je kunt rekenen op een verbeterde veiligheid als je je ramen verft of lekker aan het klussen bent.

De dubbelzijdige PE folie beschermt op twee manieren; de bovenste laag neemt het vocht juist op, maar dit kan dankzij de andere PE laag niet doordringen naar je vloeroppervlakte. Zo bescherm je dus met één product tegen twee mogelijke gevaren, en kun je met een gerust hart je verbouwing voldoen!

Voordelen Elma stucloper

 • Leuke unieke vormpjes om toe te voegen aan je collectie
 • Leerzaam
 • Makkelijk te gebruiken, zelfs voor kids

Nadelen Elma stucloper

 • Weinig zand mee geleverd (500 gram)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>