Beste Tijdschakelaar [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op april 23, 2024  

Best Geteste Tijdschakelaar

Digitale Tijdschakelaar

Digitale Tijdschakelaar

Wanneer je op zoek bent naar de beste tijdschakelaar van dit moment, dan ben je op zoek naar deze Digitale Tijdschakelaar. Deze Digitale Tijdschakelaar heeft namelijk op meerdere onderdelen de beste score behaald. Zo heeft hij wel 20 verschillende instelbare schakelprogramma's en kun jij deze dagelijks, wekelijks maar ook willekeurig laten herhalen.

Verder is het de beste koop tijdschakelaar omdat de intervallen per minuut instelbaar zijn. Het handige LCD display zorgt er voor dat jij snel een overzicht hebt van de huidige instellingen en deze gemakkelijk kunt aanpassen. Deze beste koop Digitale Tijdschakelaar is namelijk niet voor niets als beste uit de test gekomen.

Wil je meer weten over deze Digitale Tijdschakelaar? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Een tijdschakelaar is een ontzettend handig digitaal apparaatje. Met een tijdschakelaar kun jij elektronische apparaten namelijk op een bepaalde tijd laten werken en vanzelf weer uit laten schakelen. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld lampen en andere elektronische apparaten die maar een bepaalde tijd van de dag aan hoeven te zijn.

Tijdschakelaars zijn daarom ook ontzettend populair. Ze zijn er namelijk in allerlei varianten, denk aan tijdschakelaars voor binnen en buiten en met verschillende functionaliteiten. Het vinden van de beste tijdschakelaar kan daarom een lastige klus zijn. Door het grote aanbod is het verschil namelijk niet altijd even duidelijk.

Om jou te helpen bij het vinden van de beste tijdschakelaar, hebben wij van Woonio een volledig artikel gewijd aan de beste tijdschakelaar van dit moment. Wij hebben namelijk tientallen tijdschakelaars vergeleken in onze beste tijdschakelaar test. In dit artikel ontdek je daarom de 5 beste opties van dit moment en waar je op moet letten bij aanschaf.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

11

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Tijdschakelaars

Digitale Tijdschakelaar

Beste koop tijdschakelaar
1. Digitale Tijdschakelaar

Perel Tijdklok

Beste analoge tijdschakelaar
2. Perel Tijdklok

Q-Link schakelklok

Beste goedkope tijdschakelaar
3. Q-Link schakelklok

Q-Link tijdklok - randaarde

Beste tijdschakelaar stopcontact
4. Q-Link tijdklok - randaarde

Maclean MCE30

Beste digitale tijdschakelaar
5. Maclean MCE30


Top 10 Beste Tijdschakelaars

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste tijdschakelaars! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een tijdschakelaar?

Wil jij binnenkort een tijdschakelaar kopen? Koop dan niet zomaar een tijdschakelaar aanbieding maar vergelijk meerdere opties met elkaar. Niet alle tijdschakelaars beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit. Door met enkele criteria rekening te houden verklein jij de kans op een miskoop.

Hieronder hebben wij namelijk de belangrijkste criteria uit onze test voor je op een rijtje gezet. Door hier op te letten kom jij er gemakkelijk achter welke opties wel en niet geschikt zijn voor jou. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste tijdschakelaar volgens de consumentenbond test.

Soorten tijdschakelaars

Allereerst zijn er verschillende soorten tijdschakelaars. Zo zijn er bijvoorbeeld analoge tijdschakelaars, maar ook zijn er digitale tijdschakelaars die over ontzettend veel functies beschikken. Afhankelijk van waar jij de tijdschakelaar voor wilt gaan gebruiken is daarom een bepaalde optie de beste.

Bedenk dus voordat je een tijdschakelaar koopt goed of je een analoog of digitaal model wilt. Ook kun je rekening houden met enkele functionaliteiten die jij wilt en of deze bijvoorbeeld ook een lichtsensor heeft. In onze top 5 vind je allerlei verschillende soorten tijdschakelaars.

Functionaliteiten

Ook beschikken tijdschakelaars soms over heel veel functionaliteiten. Zo heb je tijdschakelaars die alleen een tijd in kunnen stellen, maar ook heb je modellen die per dag, week of maand in te stellen zijn. Verder hebben sommige modellen een lichtsensor functie en zijn er zelfs tijdschakelaars die een ingebouwde bluetooth functie hebben.

Er is dus ontzettend veel keuze als het gaat om het kiezen van een tijdschakelaar. In onze top 5 vind je allerlei verschillende soorten tijdschakelaars. Hierbij hebben wij modellen opgenomen met weinig extra's welke vaak goedkoper zijn, maar ook hebben wij luxe modellen opgenomen met extra veel functionaliteiten.

Kwaliteit en prijs

Als laatste is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de kwaliteit en prijs van een tijdschakelaar. Niet alle tijdschakelaar beschikken namelijk over dezelfde kwaliteit. Ook zijn lang niet alle dure tijdschakelaars van een goede kwaliteit gemaakt. Hetzelfde geldt voor goedkope tijdschakelaars, deze zijn niet bij voorbaat van een slechtere kwaliteit.

Het is belangrijk om de reviews van een tijdschakelaar goed in de gaten te houden. Hierdoor kom jij er gemakkelijk achter of een model over de gewenste kwaliteit beschikt. Ook het merk van een tijdschakelaar zegt veel over de waarschijnlijke kwaliteit van een tijdschakelaar. Bekende merken geven daarom ook vaak een garantie bij aankoop.


Wat zijn de beste tijdschakelaars?

Vaak kregen wij de vraag: 'Welke tijdschakelaar is het beste?'. Om die reden hebben wij een volledig artikel gewijd aan de beste tijdschakelaar van dit moment. Hieronder vind je de 5 beste opties aan de hand van de testresultaten uit onze beste tijdschakelaar test. Hierbij hebben wij rekening gehouden met verschillende prijsklassen en categorie├źn.

Voor iedere tijdschakelaar uit onze top 5 hebben wij een korte product omschrijving geschreven. Zo kom jij er gemakkelijk achter welke modellen wel en niet geschikt zijn voor jou. Ook hebben wij van ieder model de voor- en nadelen benoemd. De eindbeoordeling hebben wij gebaseerd op onze beste tijdschakelaar test en reviews van andere consumenten.

1. Digitale Tijdschakelaar

Digitale Tijdschakelaar

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Als beste uit de test is gebleken de Digitale Tijdschakelaar. Deze digitale tijdschakelaar beschikt namelijk over ontzettend veel handige functionaliteiten. Zo is dit model digitaal en kun jij tot wel 20 verschillende schakelprogramma's instellen. Zo kun jij dit model per minuut, uur en zelfs week afstellen.

Deze Digitale Tijdschakelaar is daarom ideaal voor elektronische apparaten die vaak of weinig aan hoeven. Ook kun je de instelbare schakelprogramma's willekeurig laten herhalen. Deze beste koop digitale tijdschakelaar beschikt tevens over een winter- en zomertijd optie.

Het handige LCD display zorgt er voor dat jij ontzettend makkelijk en snel een overzicht krijgt van de huidige ingestelde functies. Verder kun jij ook gemakkelijk de instellingen bepalen en dit aflezen op het LCD display. De Digitale Tijdschakelaar is kind veilig en heeft een compact design voor minimale uitsteking.

Voordelen Digitale Tijdschakelaar

 • Beste digitale tijdschakelaar
 • Compact formaat
 • Per minuut, uur en dag instelbaar
 • Inclusief handige Nederlandstalige handleiding

Nadelen Digitale Tijdschakelaar

 • Niet het mooiste design

2. Perel Tijdklok

Perel Tijdklok

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de Perel Tijdklok geplaatst in onze top 5. Deze tijdschakelaar kan namelijk heel makkelijk worden afgesteld. Zo kun jij deze tijdschakelaar per 15 minuten instellen en heeft hij een handige kinderbeveiliging. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over dat jouw kinderen te dicht in de buurt komen van deze tijdschakelaar.

De Perel Tijdklok heeft een vermogen van 230V en is daarom geschikt voor vrijwel ieder alledaags elektronisch apparaat. Verder heeft hij een afmeting van 121,5x75,5x76 mm. Met de Perel Tijdklok kun jij dus ontzettend makkelijk elektronische apparaten aanzetten en weer uit laten zetten.

De Perel Tijdklok heeft een randaarde en is gemaakt van kunststof materialen. Verder is hij erg goedkoop een heeft hij een handig indicatielampje. Dit model is niet spatwaterdicht en daarom niet geschikt voor buiten of vochtige locaties. Verder is dit geen inbouw model maar een opbouw model.

Voordelen Perel Tijdklok

 • Gemakkelijk in te stellen
 • Per 15 minuten instelbaar
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding
 • Goede kwaliteit

Nadelen Perel Tijdklok

 • Lelijk design

3. Q-Link schakelklok

Q-Link schakelklok

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Als derde hebben wij de Q-Link schakelklok geselecteerd in onze top 5. Deze tijdschakelaar is namelijk de beste goedkope tijdschakelaar van dit moment. Toch ontvang jij voor deze relatief lage prijs een ontzettend goede en makkelijke tijdschakelaar. Deze mechanische tijdschakelaar is namelijk makkelijk in te stellen en heeft een compact formaat.

Je kunt de Q-Link schakelklok dus ook gemakkelijk achter meubels plaatsen zonder dat deze erg in de weg zit. Het model is vierkant en heeft een wit design. Ook deze tijdschakelaar heeft een voltage van 230 V en is een opbouw model. Je hoeft deze tijdschakelaar dus niet in te bouwen maar kunt deze gemakkelijk in een keer gebruiken.

De Q-Link schakelklok is gemaakt van kunststof en is per 15 minuten instelbaar. Verder is hij analoog en heeft hij een neutraal design. Bij aanschaf van de Q-Link schakelklok ontvang je ook nog eens 2 jaar fabrieksgarantie. Meer weten over deze goede tijdschakelaar? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Q-Link schakelklok

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Compact formaat
 • Per 15 minuten instelbaar
 • Voltage van 230 V

Nadelen Q-Link schakelklok

 • Niet spatwaterdicht 

4. Q-Link tijdklok - randaarde

Q-Link tijdklok - randaarde

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Q-Link tijdklok - randaarde geplaatst in onze top 5. Deze tijdschakelaar is ook analoog en heeft heel veel functionaliteiten. Zo kun jij deze tijdschakelaar per 30 minuten instellen, maar is het ook mogelijk om bepaalde dagprogramma's in te stellen.

De Q-Link tijdklok - randaarde heeft per dag 48 verschillende schakelmomenten. Verder beschikt hij over een handige kinderbeveiliging. Ook bij dit model kun jij dus gerust jouw kind in de buurt laten. Het formaat van de Q-Link tijdklok - randaarde is ontzettend compact en ook heeft hij een neutraal design.

De Q-Link tijdklok - randaarde is een opbouw model. Je hoeft dus niet eerst dit model in te bouwen, maar kunt deze gelijk gebruiken. Wil je meer weten over deze goede analoge tijdschakelaar? Klik dan op de button hierboven en ontdek gelijk de laagste prijs van dit moment. Deze optie is ook ideaal te gebruiken voor bijvoorbeeld een vloerlamp.

Voordelen Q-Link tijdklok - randaarde

 • Opbouw model
 • Per 30 minuten instelbaar
 • Prima kwaliteit

Nadelen Q-Link tijdklok - randaarde

 • Vrij groot model

5. Maclean MCE30

Maclean MCE30

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij de Maclean MCE30 geplaatst in onze top 5. Deze digitale tijdschakelaar beschikt namelijk over ontzettend veel functies. Je betaald voor deze tijdschakelaar daarom ook wel wat meer dan de andere modellen uit onze top 5. Voor dit geld ontvang je dan wel een uitstekende tijdschakelaar met verschillende instelbare programma's.

Zo kun jij met de Maclean MCE30 kiezen uit 10 schakelprogramma's welke jij tot op de minuut precies kunt afstellen. Het model kan ook handmatig aan- en uitgeschakeld worden. Verder beschikt hij over 16 combinaties van dagen per week en heeft hij een 12/24 klokmodus. 

De Maclean MCE30 is geschikt voor ruimtes met een temperatuur van -10 tot maximaal 40 graden. Verder is hij niet spatwaterdicht, om die reden is hij niet geschikt om buiten of in vochtige plekken te gebruiken. Bij aanschaf van de Maclean MCE30 ontvang je ook gelijk 2 jaar fabrieksgarantie.

Voordelen Maclean MCE30

 • Digitale tijdschakelaar
 • Tot op de minuut in te stellen
 • Goede prijs-/kwaliteitsverhouding

Nadelen Maclean MCE30

 • Een van de duurdere varianten

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>