Beste Torenventilator [Test 2024]

Best Geteste Torenventilator

Auronic Torenventilator - Staande Ventilator met Afstandsbediening review

Auronic Torenventilator

De Auronic Torenventilator is de beste optie omdat het een krachtige en efficiënte manier biedt om verkoeling te brengen in elke ruimte. Met zijn slanke ontwerp past het gemakkelijk in kleine ruimtes en is het een ideale keuze voor thuis of op kantoor. De torenventilator biedt meerdere snelheidsinstellingen en heeft oscillatie, zodat de luchtstroom in verschillende richtingen kan worden gericht.

Een torenventilator kan helpen om de temperatuur te regelen en de luchtcirculatie te verbeteren, wat kan bijdragen aan een comfortabelere leef- of werkomgeving. Bovendien is een torenventilator een ruimtebesparende oplossing, omdat het verticale ontwerp weinig vloerruimte in beslag neemt. Er is ontzettend veel keuze als het aankomt op deze apparaten en daarom zie je door de bomen het bos niet meer. 

Maar Wat is nu eigenlijk de beste Torenventilator? & Welke torenventilator past het beste bij jouw situatie?  In dit artikel zetten wij de 5 beste Torenventilatoren op een rijtje en vertellen wij waarom deze opties wel of niet geschikt zijn voor jou. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Torenventilators

Auronic Torenventilator - Staande Ventilator met Afstandsbediening review

Beste koop van 2024:
1. Auronic Torenventilator
Beste getest

Beste prijs / kwaliteit torenventilator
2. Honeywell HO 5500RE
Eenvoudig in gebruik en te bedienen via een handig LED display scherm en met een infra rood afstandsbediening

Beste Luxe torenventilator
3. Dyson HP04 Wh Si
Detecteert automatisch stofdeeltjes en gassen en maakt daar real-time melding va

Beste betaalbare torenventilator
4. Excellent Electrics Torenventilator
Slank design, beschikt over handige draaiknop en ontzettend stil

Beste Slimme torenventilator
5. Princess 350000 - Torenventilator - Smart
Eenvoudig te besturen via de een app en kun je zelf tijdschema’s instellen zodat je altijd de juiste windsnelheid kunt kiezen,


Top 10 Beste Torenventilator

Wil je direct weten hoe de top 10 beste Torenventilators op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een Torenventilator?

Met een torenventilator zorg je voor de juiste ventilatie in je woonruimte. Er zijn tal van verschillende systemen beschikbaar, en elk type heeft zo zijn unieke kenmerken. Zo zijn er bijvoorbeeld systemen die speciaal ontwikkeld zijn om de lucht te reinigen, en systemen die focussen op een goede koeling van de lucht.

Om een geschikt apparaat te kopen dat bij jouw wensen en voorkeuren past kun je rekening houden met diverse specificaties. Bekijk bijvoorbeeld de verschillende type torenventilatoren, het geluidsniveau van het model, de verschillende instellingen en functies en naar het vermogen van de torenventilator.

Uiteraard kun ook kijken naar websites zoals de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld wat de beste torenventilator is volgens de consumentenbond.

Type

Er zijn diverse soorten torenventilatoren. Bekijk bijvoorbeeld of het apparaat geschikt is voor luchtbehandeling, klimaatbeheersing en voor verkoeling. De luchtbehandeling systemen beschikken vaak over een geavanceerde filter waardoor stofdeeltjes en gassen uit de lucht gefilterd kunnen worden. 

Geluidsniveau

Indien je de torenventilator in je slaapkamer wilt plaatsen, of in een ruimte waar je aan het werk bent, wil je uiteraard dat het apparaat niet te veel geluidsoverlast biedt. Bekijk daarom hoe hoog het geluidsniveau is van het apparaat. Dit wordt meestal aangeduid in dB. en ligt gemiddeld tussen de 45 en 56 dB. Kijk ook naar een stille ventilator als dit erg belangrijk is voor jou. 

Instellingen en functies

Tegenwoordig zijn er tal van verschillende functies en instellingen mogelijk met een torenventilator. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen die bestuurbaar zijn met een mobiele app en modellen die je eenvoudig met een afstandsbediening kunt bedienen. Ook zijn er torenventilatoren die beschikken over geavanceerde technologieën, zoals speciale filtersystemen of reinigingsfuncties. 

Vermogen

Een belangrijke overweging in de aanschaf van een ventilator is het vermogen. Hoe krachtiger het vermogen van de torenventilator hoe effectiever het model doorgaans is. Bekijk daarom hoeveel voltage het apparaat heeft en of de ventilator beschikt over een goede motor. 

Snoerlengte

Uiteraard is het ook belangrijk om rekening te houden met de snoerlengte. Indien je het apparaat eenvoudig wilt verplaatsen, of op een plek wilt zetten wat redelijk ver verwijderd is van een stopcontact, is het handig om te weten of de toren voldoende bereik heeft.


Wat is de beste Torenventilator van dit moment?

Ben je op zoek naar een goede torenventilator maar weet je niet goed welke je moet kiezen? Bekijk dan de onderstaande torenventilator modellen en kies voor kwaliteit.

Onderstaande torenventilatoren zijn uitvoerig getest in de torenventilator test en scoren allen hoog op prijs-kwaliteitsverhouding. Ook is er in deze test gekeken naar speciale kenmerken van de torenventilator en naar de verschillende voor- en nadelen van de torenventilator.

1. Auronic Torenventilator

Auronic Torenventilator - Staande Ventilator met Afstandsbediening review

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

9.2

Als jij op zoek bent naar de beste torenventilator van 2024, dan hebben wij van Woonio goed nieuws voor je. In onze uitgebreide torenventilator test hebben we namelijk verschillende torenventilatoren op een rijtje gezet. De torenventilator van Auronic kwam daar als beste uit de test.

Allereerst is dit een torenventilator die een super goede prijs heeft wanneer je dit afzet tegenover de kwaliteit. Daarnaast is het een ideale torenventilator voor meerdere situaties. Zo is dit een stille torenventilator waardoor hij ideaal is voor de slaapkamer.

Daarnaast kan je hem ook gebruiken voor op kantoor of bijvoorbeeld je huiskamer, hij maakt slecht 45dB aan geluid waardoor je niet eens zult merken dat er een ventilator staat. Daarnaast beschikt deze ventilator over verschillende handige functies. Zo heeft hij een (slaap)timer, verschillende standen en een handige afstandsbediening.

Voordelen Auronic Torenventilator

 • Super goede prijs / kwaliteit
 • Stiller dan de meeste torenventilatoren op het internet
 • Verschillende handige functies zoals slaaptimer en koelprogramma's
 • Ideaal voor de slaapkamer, woonkamer of op kantoor

Nadelen Auronic Torenventilator

 • Geen

2. Honeywell HO 5500RE - Torenventilator - Zwart

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De Honeywell HO5500RE ventilator is een zeer goede en praktische torenventilator. Dankzij zijn slanke en elegante design staat de torenventilator uitstekend in elke ruimte. De torenventilator is daarnaast eenvoudig in gebruik en te bedienen via een handig LED display scherm en met een infra rood afstandsbediening.

De Honeywell torenventilator heeft een krachtig vermogen en beschikt over een handig indicatielampje. Ook is het apparaat redelijk stil en heeft de ventilator een geluidsniveau van 52 dB.

Voordelen Honeywell HO 5500RE - Torenventilator - Zwart

 • Redelijk laag geluidsniveau
 • Eenvoudig te bedienen
 • Diverse functies

Nadelen Honeywell HO 5500RE - Torenventilator - Zwart

 • Niet in hoogte verstelbaar
 • Korte snoer

3. Dyson HP04 Wh Si

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De Dyson Pure Hot+Cool is een zeer effectieve torenventilator die automatisch stofdeeltjes en gassen uit de lucht detecteert. De torenventilator maakt hier een real-time melding van en zorgt ervoor dat je via live rapporten kunt inzien wat voor soort stofdeeltjes en gassen er in je woning hangen.

De torenventilator zorgt daarnaast voor een krachtige luchtstroom van 290 liter, waardoor de hele kamer effectief gezuiverd wordt. Het apparaat beschikt over een volledig afgedicht filtersysteem, waardoor stoffen tot slechts 0,1 micron uit de lucht gehaald kunnen worden.

Voordelen  Dyson HP04 Wh Si

 • Zeer krachtige luchtstroom
 • Lange snoerlengte
 • Biedt diverse functies

Nadelen Dyson HP04 Wh Si

 • Redelijk hoog geluidsniveau
 • Redelijk prijzig

4. Excellent Electrics Torenventilator - Wit

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De torenventilator van Excellent Electrics is een krachtige ventilator met een minimalistisch en slank design. Hierdoor neemt de toren weinig ruimte in beslag en past het apparaat in vrijwel elk interieur. Het apparaat kent drie snelheden en beschikt over een handige draaiknop aan de bovenzijde.

De Excellent Electrics ventilator is zeer stil en heeft slechts een geluidsniveau van 45 dB. Het apparaat is daarnaast eenvoudig te verplaatsen en op de gewenste plek te rijden. Ook zorgt het systeem voor een automatische draaiing, waardoor de ruimte altijd optimaal geventileerd wordt. 

Voordelen Excellent Electrics Torenventilator - Wit

 • Zeer laag in geluidsniveau
 • Minimalistisch design

Nadelen Excellent Electrics Torenventilator - Wit

 • Geen speciale luchtfilter technologie
 • Niet op afstand te bedienen

5. Princess 350000 - Torenventilator - Smart

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De luxueuze Princess 350000 Smart Torenventilator is een zeer geavanceerde ventilator die tal van voordelen biedt. Zo is de ventilator eenvoudig te besturen via de een app en kun je zelf tijdschema’s instellen zodat je altijd de juiste windsnelheid kunt kiezen, ook wanneer je niet thuis bent.

De Princess torenventilator beschikt daarnaast over handige LED-indicatoren en een heldere display waarmee je het apparaat geheel naar wens in kunt stellen. De toren beschikt over een oscilatie van 80 graden, waarmee je een zeer groot deel van de kamer bereikt. Ten slotte heeft de ventilator een slank design, waardoor de ventilator uitstekend in elke kamer past.

Voordelen Princess 350000 - Torenventilator - Smart

 • Bestuurbaar vanaf een app
 • Krachtige luchtcirculatie
 • Handig indicatielampje en heldere display

Nadelen  Princess 350000 - Torenventilator - Smart

 • Redelijk korte snoerlengte

Hoeveel soorten torenventilators hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 21 torenventilators getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de torenventilators op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste torenventilator is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>