Beste Trapverlichting [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op april 24, 2024  

Best Geteste Trapverlichting

LED trapverlichting met bewegingssensor - 2700K - Dimbaar - 15 x 80 cm LED strips

LED trapverlichting met bewegingssensor

De beste trapverlichting van 2024 – Woonio heeft er weer een uitgebreide test over gedaan en dit keer is de winnaar: de LED trapverlichting met bewegingssensor van het merk LED’s Light! Deze ontzettend goede trapverlichting is ideaal voor iedereen die moeite heeft om in het donker de trap op te komen. Daarnaast zorgt de trapverlichting voor een prettige sfeer en kun je ze dimmen precies zoals je het zelf wil. Al met al maakt deze trapverlichting je trap veiliger, fijner om op en af te lopen en zorgt het voor een prettige sfeer in een vaak vergeten deel van je huis!

Trapverlichting kan een heleboel toevoegen aan je woning. Vaak denk je er zelf niet bij na als je de trap op en af loopt, want de meeste mensen zien een trap gewoon als tussenruimte tussen de twee verdiepingen van je woning. Maar ondanks dat is het altijd een leuke toevoeging om trapverlichting in je trappenhuis neer te leggen.

Niet alleen ziet het huis er wat sfeervoller en levendiger uit, maar ook kan het voor extra veiligheid zorgen. Van de trap vallen is ongeveer het oudste binnenshuis ongeluk dat er bestaat, en het is dan ook niet verkeerd om daar maatregelen tegen te nemen. Zeker bij slechtzienden, blinden of ouderen zit een ongeluk op de trap in een klein hoekje, en verlichte traptreden kunnen hier veel voor helpen.

Maar er zijn natuurlijk vele verschillende soorten trapverlichting – en hoe simpel het product ook klinkt, er zijn altijd veel dingen anders aan alle verschillende producten die je kunt kopen qua trapverlichting. Daarom hebben we bij Woonio een lijst van de beste koop trapverlichting producten gepakt en al deze producten uitgebreid getest.

Op basis van die test hebben we een ultieme top 5 samengesteld van de beste koop trapverlichting in verschillende categorieën, waardoor het voor u veel makkelijker wordt om een trap verlichting set uit te kiezen. 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Trapverlichting

LED trapverlichting met bewegingssensor - 2700K - Dimbaar - 15 x 80 cm LED strips

Beste koop
1.  LED trapverlichting met bewegingssensor

Beste trapverlichting voor bijzondere trapvormen
2.  Led Lamp met bewegingssensor

Beste slimme trapverlichting
3. WiZ Ledstrip Starterset Slimme LED Verlichting

Beste luxe trapverlichting
4. WiseGoods - Premium Trapverlichting LED Bewegingssensor

Beste gekleurde trapverlichting
5. B.K.Licht - LED strip

Top 10 beste Trapverlichting

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Trapverlichting!


Waar op letten bij het kopen van een Trapverlichting?

Maar waar moet je nou eigenlijk op letten als je van plan bent trapverlichting te kopen? Je leest overal wat de beste trapverlichting is volgens de consumentenbond, volgens woon, maar nergens wat is de beste trapverlichting voor jouw situatie?

Aangezien er vele verschillende soorten en maten op de markt zijn van dit product, is het lastig om te kiezen. Maar het wordt wel makkelijker doordat we je gaan vertellen waar u zoal op kunt letten bij het aanschaffen van trapverlichting. Hier zijn de belangrijkste dingen om op te letten voor je een verlichtingsset voor je trap koopt!

Kleur en warmte

Een trapverlichting set komt normaal gesproken in een vaste kleur. Echter kunnen LED lampen gedimd worden en komen ze wel in een kleuren warmte, die aangegeven wordt met een K. Een kleurenwarmte van 4000K is wat geler, terwijl lagere K-waardes juist wat feller wit

Soort verlichting

Kies je voor LED verlichting of gewoon ouderwetse verlichting met een draad? Vaak is LED verlichting voor de trap de standaard tegenwoordig, omdat deze minder ruimte in beslag nemen en makkelijker te voorzien zijn van stroom met een dunnere kabel. Ook gebruiken LED lampen minder stroom.

Dimmer

Dimbare trapverlichting is erg populair, omdat je dan ’s nachts niet verblind wordt door de felheid van de lampen op de trap. De dimmer kan zowel in het snoer, bij het stopcontact of op de lampen zelf zitten. Niet ieder huis heeft een stopcontact bij de trap, waardoor een dimmer op het snoer vaak het handigst is.

Bewegingssensor

Trapverlichting met bewegingssensor is een hele handige bijkomstigheid. Zo staat de trapverlichting niet de hele dag door energie te verspillen, maar gaat hij alleen aan als je er langs loopt, zodat je dan veilig en sfeervol de tocht naar beneden kunt maken om ’s nachts naar de wc te gaan – om maar een voorbeeld te noemen!


Wat is de beste Trapverlichting van 2024? 

Nu we de belangrijkste aspecten van trapverlichting op een rijtje hebben gezet, weet je ook meteen hoe we de ultieme test van Woonio gedaan hebben en wat we vooral beoordeeld hebben.

Naast bovenstaande specificaties hebben we ook gekeken naar de reviews van gebruikers en de algehele kwaliteit van het product. Hier is de top 5 beste trapverlichting van 2024, verdeeld in verschillende prijsklassen en categorieën!

1. LED trapverlichting met bewegingssensor

LED trapverlichting met bewegingssensor - 2700K - Dimbaar - 15 x 80 cm LED strips

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Deze ontzettend goede trapverlichting is ideaal voor iedereen die moeite heeft om in het donker de trap op te komen. Daarnaast zorgt de trapverlichting voor een prettige sfeer en kun je ze dimmen precies zoals je het zelf wil. 

Al met al maakt deze trapverlichting je trap veiliger, fijner om op en af te lopen en zorgt het voor een prettige sfeer in een vaak vergeten deel van je huis! De trapverlichting van LED’s Light past in bijna iedere woning en verbruikt bijna geen stroom.

Voordelen LED trapverlichting met bewegingssensor

 • Bewegingssensor, waardoor de trap verlichting alleen aangaat als er iemand over de trap loopt
 • 15 strips, wat genoeg is voor vrijwel iedere trap in een normaal huis
 • Makkelijk te monteren
 • Dimbaar, zodat hij in het donker niet pijn doet aan je ogen – de dimmers zitten zowel op het snoer, op de stekker, als op de lampen zelf!

Nadelen LED trapverlichting met bewegingssensor

 • Op tapijt is deze trapverlichting wat lastiger te installeren door de plakranden

2.  Led Lamp met bewegingssensor

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je een trap hebt die bijvoorbeeld rond is of wat aparte traptredes heeft, is bovenstaande trapverlichting misschien niet ideaal. Daarom zijn deze trapverlichtings lampjes gewoon aan de muur te bevestigen en werken ze op batterij. Zo hoef je niet te hannesen met snoeren en stopcontacten. Ook werken deze lampen gewoon met een bewegingssensor zodat ze alleen energie verbruiken als je langs de trap loopt.

Klik hier voor de beste prijs! 

Voordelen  Led Lamp met bewegingssensor

 • Bewegingssensor, waardoor de trap verlichting alleen aan gaat als er iemand over de trap loopt
 • Makkelijk te monteren
 • Geen bedrading nodig
 • Batterijen gaan lang mee doordat de lampen alleen aan gaan als er iemand langs ze heen loopt

Nadelen  Led Lamp met bewegingssensor

 • Om de zoveel maanden moeten de batterijen vervangen worden

3.  WiZ Ledstrip Starterset Slimme LED Verlichting

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je nou al wat producten in je huis hebt die werken met een smart home hub, dan kun je goed kiezen voor de WiZ Ledstrip Starterset Slimme LED Verlichting

Deze LED strip is op verschillende manieren slim; niet alleen is hij te verbinden met je Google Home hub, waardoor je je trapverlichting kunt besturen met je Google Home Assistant. Ook kan de LED strip automatisch aangaan als je er langs loopt, zodat hij geen onnodige energie verbruikt en je altijd licht hebt op de trap. En dat licht komt ook nog eens in verschillende, oneindige kleuren die je zelf makkelijk instelt met de app!

Voordelen  WiZ Ledstrip Starterset Slimme LED Verlichting

 • Bewegingssensor, waardoor de trap verlichting alleen aan gaat als er iemand over de trap loopt
 • Makkelijk te monteren
 • Dimbaar, zodat hij in het donker niet pijn doet aan je ogen
 • In iedere kleur in te stellen via de Google Home app of met Amazon Alexa

Nadelen  WiZ Ledstrip Starterset Slimme LED Verlichting

 • Op tapijt is deze trapverlichting wat lastiger te installeren door de plakranden

4.  Premium Trapverlichting LED Bewegingssensor

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Voor een iets meer fancy uitvoering van trapverlichting ben je met deze WiseGoods LED lampen op het juiste adres! Deze LED lampen hebben een ontzettend decadente uitstraling, en werken ook nog met een hele precieze bewegingssensor. 

Ze reageren niet op iedere beweging, zoals een vliegje – maar alleen als er echt een mens langs ze loopt springen ze aan. Zo verspil je dus nóg minder energie en schrik je niet op als de slimme verlichting ineens zonder duidelijke reden aan springt – waardoor je gelijk aan inbrekers denkt. Je kunt de lampen ook zo instellen dat ze alleen aan gaan in het donker, of gewoon de hele dag door.

Naast de trap kun je ze ook in donkere voorraad kasten plaatsen, of in de kelder, de donkere schuur of waar dan ook. De kleurentemperatuur kun je aanpassen en de lampen werken op AAA batterijen.

Voordelen Premium Trapverlichting LED Bewegingssensor

 • Hele precieze bewegingssensor, waardoor de trap verlichting alleen aan gaat als er iemand over de trap loopt – in dit geval zo precies dat hij vliegjes niet mee telt!
 • Makkelijk te monteren, geen snoeren nodig dankzij de batterijen
 • Deze trap verlichting kan zo worden ingesteld dat ze alleen ’s nachts aan springen, of de hele dag door
 • Dimbaar met een knop op de lampen zelf – super makkelijk te monteren

Nadelen Premium Trapverlichting LED Bewegingssensor

 • Door de werking met AAA batterijen moeten deze lampen af en toe wel een nieuwe batterij krijgen, waardoor ze niet altijd meer goed zullen werken

5. B.K.Licht - LED strip

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Een LED strip met Google Home ondersteuning is vaak net wat te duur, maar je kan er ook gewoon eentje nemen die je met een afstandsbediening kunt besturen. B.K.Licht heeft deze LED strip ontwikkeld voor mensen die geen smart home hebben, maar wel een mooi gekleurde trap in hun huis willen hebben. 

Met de B.K.Licht - LED strip stel je de kleuren in op basis van RGB met een handige afstandsbediening, en je kan de strips makkelijk aan de traptreden plakken dankzij de zelfklevende plakstrip aan de onderkant.

Voordelen B.K.Licht - LED strip

 • Dimbaar met een afstandsbediening
 • Kleuren ook volledig instelbaar
 • Waterbestendig dus kan ook in de tuin geplaatst worden
 • Makkelijk te bevestigen

Nadelen B.K.Licht - LED strip

 • Geen bewegingssensor 
 • Niet via een smart home app te gebruiken, maar alleen via een afstandsbediening

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel trapverlichting hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 12 soorten trapverlichting getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de trapverlichting op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste trapverlichting op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>