Beste Ventilator [Test 2024]

Best Geteste Ventilator

Bestron Vloerventilator Ø45cm review

Bestron DFA40

Als jij op zoek bent naar de best geteste ventilator van 2024 dan is de Bestron DFA40  je beste keuze. De prijs/kwaliteit is ontzettend goed en dit apparaat is met drie verschillende snelheden maar liefst 100 keer zo snel als een normale tafelventilator.

Bovendien is deze ventilator makkelijk te verplaatsten wat hem tot een absolute topper maakt. Het beschikt over 3 standen waardoor je zelf kan beslissen hoe hard het apparaat gaat.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is de beste ventilator? In de zomer is het onmisbaar: een goede ventilator. Tijdens broeierige nachten slaap je er veel beter door en overdag is het met een ventilator in huis veel aangenamer. Het is hoe dan ook een apparaat wat je altijd in huis moet hebben.

Toch kan een ventilator ook in andere jaargetijden van pas komen, aangezien het zorgt voor verse en schone lucht. Als je van plan bent een ventilator te kopen, is het handig van tevoren goed te kijken naar welk type precies geschikt is voor jou en je woning. Waar moet je zoal op letten?

Er zijn dan ook zoveel verschillende vragen en daarom hebben wij een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in ventilatoren. Hierin hebben wij een test gedaan van verschillende ventilatoren en alleen de allerbeste zijn teruggekomen in dit artikel.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

3

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Ventilatoren

Bestron Vloerventilator Ø45cm review

Beste Koop Ventilator
1. Bestron DFA40

Excellent Electrics - Staande ventilator 40cm Wit (45W)

Beste Staande Ventilator
2. Excellent Electrics

EnergySilence 8190 Skyline Ionic TowerFan

Beste Stille Ventilator
3. EnergySilence 8190 Skyline Ionic

Honeywell HT900E4 Vloerventilator 18 cm Zwart

Beste Vloer Ventilator
4. Honeywell HT900E4

Aigostar Daisy 33JTP - Ventilator Staand:Statiefventilator - Wit

Beste Verstelbare Ventilator
5. Aigostar Daisy 33JTP

Top 10 Beste Ventilatoren

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire ventilatoren bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top ventilatoren bij deze webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Ventilator?

Het kopen van een goede ventilator is moeilijk aangezien er zoveel zijn. Het onderscheiden van goede en slechte is daardoor zeer moeilijk. Daarom hebben wij een artikel gemaakt met de best geteste ventilatoren.

Voordat je een ventilator koopt is het handig om nog een paar dingen door te nemen. Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Type ventilator

Ventilatoren zijn er in allerlei soorten en maten. Het bekendste type is de tafelventilator die je zowel op tafel, een bureau of op de grond kunt plaatsen. De lucht wordt meestal van links naar rechts geblazen, oscilleren, en ook kun je de blaasrichting met een knop vaststellen. 

Als je liever voor een grote ventilator wilt gaan of als je een grote ruimte wilt verkoelen, kun je kiezen voor een staande ventilator. Deze werkt hetzelfde als de tafelventilator, maar is dan in hoogte verstelbaar. 

Vermogen

Het is ook goed om te kijken naar het vermogen van de ventilator. Sommige ventilatoren kunnen nou eenmaal harder dan andere. Bekijk dus goed wat het vermogen is en ga voor jezelf na hoe hard je de ventilator ongeveer wil hebben. Op deze manier voorkom je een miskoop.

Ruimte

Heb je een grote of een kleine ruimte die verkoelt moet worden? Hoe groter de ruimte, des te grotere of betere ventilator je nodig hebt. Dit hangt samen met het vermogen van de ventilator. Bekijk dus daarom goed in welke ruimtes je de ventilator wil neerzetten.

Geluid

Tot slot is het handig te checken of de ventilator veel geluid maakt. Het is namelijk zo dat een ventilator met een hoog vermogen vaak meer geluid produceert. Hiervoor kun je een stille ventilator overwegen. 

Ook is het handig af te wegen of je een ventilator met timer wilt. Dit is vooral handig als je het apparaat gebruikt in de slaapkamer, zodat deze vanzelf stopt met blazen wanneer je slaapt! Hiervoor heb je specifieke stille ventilators voor je slaapkamer, die hier specifiek voor zijn gemaakt. 


Wat is de beste Ventilator van 2024? 

Wat is de beste ventilator van 2024? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten ventilatoren getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste ventilatoren in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke ventilatoren het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  Bestron DFA40

Bestron Vloerventilator Ø45cm review

9.2

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Uit alle ventilatoren is de Bestron DFA40 de best geteste ventilator van 2024. Dit is veruit de beste koop van een ventilator in 2024. Met dit apparaat zorg je ervoor dat grote kamer goed geventileerd wordt. 

Dit type is een voorbeeld van een krachtige vloerventilator met een hoog vermogen. Het apparaat heeft drie verschillende snelheden en verplaatst lucht maar liefst 100 keer zo snel dan een normale tafelventilator. Het is aan te raden om het vooral in grote ruimtes te gebruiken.

Hij weegt 5 kilo en heeft een diameter van 45 centimeter. De ventilator is stevig gebouwd en kan niet omvallen. De ventilator verplaatst ook 100% meer lucht dan andere ventilatoren. Tevens heeft het apparaat een mooi retro design, waardoor het gemakkelijk onderdeel kan worden van je interieur.  

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen Bestron DFA40

 • Zeer krachtig
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Beschikt over meerdere standen

Nadelen Bestron DFA40

 • Beschikt niet over een timer 

2. Excellent Electrics

Excellent Electrics - Staande ventilator 40cm Wit (45W)

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Tegenwoordig zijn de staande ventilatoren ook heel erg in. De Excellent Electrics is de best geteste staande ventilator van 2024. Met deze ventilator heb je het nooit meer te warm in je huis.

De Excellent Electrics is verstelbaar op hoogte. Dit betekent dat je de ventilator ook omlaag kan zetten. Daarnaast zit er een draaifunctie op. Hierdoor kan het gemakkelijk de hele kamer ventileren. De 3 snelheden zorgen ervoor dat je altijd de juiste ventilatie hebt.

Verder heeft het een doorsnede van 40 centimeter. Hierdoor is het groot genoeg om de hele oppervlakte van een slaapkamer te bereiken. Verder heeft het een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en makkelijk te installeren. Hierdoor is het ook zeer gebruiksvriendelijk.

Voordelen Excellent Electrics

 • Bereikt groot percentage van de ruimte
 • Inclusief draaifunctie

Nadelen Excellent Electrics

 • Aan de zware kant

3. EnergySilence 8190 Skyline Ionic

EnergySilence 8190 Skyline Ionic TowerFan

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar de best geteste stille ventilator? Dan is de EnergySilence 8190 Skyline Ionic wat voor jou! Dit is de beste stille ventilator van 2024.

Deze zuilventilator heeft naast de stilte nog veel meer andere handige kenmerken. Zo heeft de ventilator drie verschillende draaisnelheden. Daarbij kun je kiezen voor nachtprogramma met een lage snelheid, een milieuvriendelijke modus met een gemiddelde snelheid en als laatste een turbo stand voor als je een ruimte snel koel wilt hebben. 

De motor die dit allemaal mogelijk maakt, is van koper en heeft een hoge betrouwbaarheid. Zo beschikt deze over bescherming wanneer het apparaat oververhit raakt. De ventilator wordt op dat moment automatisch uitgeschakeld. 

Een ander pluspunt is dat het apparaat een timer heeft, waarmee je het op ieder gewenst moment aan of uit kunt laten gaan. Daarnaast is de Cecotec gemakkelijk te verplaatsen, aangezien hij maar twee kilo weegt. 

Voordelen EnergySilence 8190 Skyline Ionic

 • Ventilator beschikt over handige nachtstand
 • Lange levensduur

Nadelen EnergySilence 8190 Skyline Ionic

 • Voet is van plastic, dit voelt soms wat onstabiel aan

4. Honeywell HT900E4

Honeywell HT900E4 Vloerventilator 18 cm Zwart

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de 4e plek staat de Honeywell HT900E4. Dit is de best geteste vloer ventilator van 2024. Met dit apparaat haal je een fijne en betrouwbare ventilator in huis.

De Honeywell HT900E is een vloerventilator met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Het model is vrij compact met 26 centimeter in doorsnee. Hierdoor is de ventilator gemakkelijk te verplaatsen als dat nodig is en geschikt voor kleine ruimtes. Als je de vloerventilator liever niet op de grond wilt laten staan, kun je hem ook aan de muur bevestigen. 

Deze ventilator heeft drie verschillende snelheden en beschikt over technologieën waarmee het apparaat tot 25% stiller is dan andere ventilatoren. Op de hoogste stand wordt een geluidsniveau van 56 decibel gemeten. Het vermogen van het apparaat is 40 watt. Hiermee is de luchtstroom vrij krachtig en kan er zo’n 740 kubieke meter per uur worden verfrist. 

Voordelen Honeywell HT900E4

 • Ideaal voor kleine ruimtes
 • 25% stiller dan gemiddelde ventilator

Nadelen Honeywell HT900E4

 • Bedieningsknoppen zitten aan de achterkant en dat kan voor sommige vervelend zijn

5. Aigostar Daisy 33JTP

Aigostar Daisy 33JTP - Ventilator Staand:Statiefventilator - Wit

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Last but not least hebben we de Aigostar Daisy 33JTP. Dit is de best geteste verstelbare ventilator van 2024. Dit apparaat is eenvoudig in te stellen en zorgt ervoor dat je het niet te warm hebt in de kamer. 

Deze zuilventilator beschikt over een lang snoer van zo’n 180 centimeter wat er voor zorgt dat je hem overal kunt aansluiten. De lucht wordt geblazen van links naar rechts en de ventilator draait met een hoek van 85 graden. Ook beschikt het apparaat over drie verschillende snelheden en heeft het een timer van maximaal twee uur. Hij is 24 centimeter breed en 76 centimeter hoog. 

Dit model is daarnaast ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. De voorkant van de ventilator is namelijk uitgerust met een ontwerp dat het voor kinderen onmogelijk maakt handjes in de ventilator te steken. Ook voor ‘s nachts is de Aigostar geschikt, omdat het geluid niet boven de 62 decibel komt. Met een vermogen van 45 watt blaast de ventilator behoorlijk krachtig. 

Voordelen Aigostar Daisy 33JTP

 • Eenvoudige montage
 • Inclusief beveiligingspin

Nadelen Aigostar Daisy 33JTP

 • Niet onderling koppelbaar

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel ventilatoren hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten ventilatoren getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de ventilatoren op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste ventilatoren op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>