Beste Verzwaringsdeken van 2024

Geplaatst in Slapen op maart 26, 2024  

Onze Beste verzwaringsdeken

Ella® Verzwaringsdeken 7kg

Ella® Verzwaringsdeken 7kg

Wil jij je slaap verbeteren? Dan zit je met Ella® Verzwaringsdeken 7kg helemaal goed. Door het gewicht voelt het net alsof je geknuffeld wordt. Hierdoor zul je sneller in slaap vallen. Deze verzwaringsdeken bestaat uit 7 lagen waarvan de middelste het gewicht bevat. Hierdoor zul je het gewicht niet voelen en slaapt het heerlijk. Door de duurzame materialen die gebruikt zijn is het ook nog eens goed voor de natuur.

Heb jij moeite om in slaap te komen? Dan is een verzwaringsdeken misschien de oplossing voor je probleem. Door de verzwaarde deken krijgt je lichaam druk op je lichaam. Hierdoor ontspannen je zenuwstelsel sneller waardoor je beter slaapt. 

Er zijn veel verschillende zitzakken, maar wat is dan het beste verzwaringsdeken? In dit artikel gaan we antwoord geven op deze vraag. Zo hebben wij van Mutsy meerdere producten getest en de ultieme Top 5 gevormd. 

Ze zijn allemaal beschreven met een korte review en hebben een eindcijfer gekregen. Zo kan je precies zien welke zitzak bij jouw past. Ben jij benieuwd? Lees dan gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste verzwaringsdeken uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Verzwaringsdekens

Ella® Verzwaringsdeken 7kg

Beste Koop Verzwaringsdeken
1. Ella® Verzwaringsdeken 7kg

Slaapcity® Verzwaringsdeken

Beste Verzwaringsdeken Zacht
2. Slaapcity® Verzwaringsdeken

Nevali® Verzwaringsdeken 9 kg

Beste Verzwaringsdeken 9 kg
3. Nevali® Verzwaringsdeken 9 kg

Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken

Beste Verzwaringsdeken Lente/Zomer
4. Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken

Ella® Verzwaringsdeken Kind 3,2kg

Beste Verzwaringsdeken Kind
5. Ella® Verzwaringsdeken Kind 3,2kg

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat het beste verzwaringsdeken zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

18+ verzwaringsdekens vergeleken

30+ ervaringen gecheckt

15+ uur onderzoek


Wat is het beste verzwaringsdeken in 2024?

Er zijn verschillende verzwaringsdekens op de markt en daarom kan het lastig zijn om een keuze te maken. We zijn nu dan ook aangekomen bij de belangrijkste sectie van ons artikel.

Hier geven we antwoord op de vragen: welk verzwaringsdeken is het beste? En welke past het beste bij mij? Wij van Mutsy hebben namelijk meerdere producten getest.

De beste 5 verzwaringsdekens zijn in onze lijst verwerkt. Ze zijn omschreven met voor- en nadelen. Op deze manier kan je geschikte zitzak vinden. Als je benieuwd bent raden we het aan om verder te lezen!

Misschien ook interessant: Dit is de beste kruik voor onder jouw verzwaringsdeken!

1. Ella® Verzwaringsdeken 7kg

Ella® Verzwaringsdeken 7kg
 • Gewicht van 7 kg
 • Gemaakt van OEKO-TEX katoen
 • Bestaat uit 7 lagen
 • Minder geschikt voor 2 personen

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Het Ella® Verzwaringsdeken is door ons bestempeld als beste verzwaringsdeken van dit moment. Door het extra gewicht en de goede kwaliteit moet je wel beter gaan slapen. 

Het extra gewicht wat er in het deken zit is 7 kg. Het gewicht zijn kleine hypoallergene glasparels. Deze zitten in de middelste laag van de 7 laagse structuur. Hierdoor voel je ze niet zitten en blijven ze goed op zijn plek liggen. 

De buitenste laag is gemaakt van het materiaal OEKO-TEX katoen. Dit is een zeer fijn stofje. Het is vrij van schadelijke stoffen. Dat is natuurlijk net zo fijn als je weet dat je er onder ligt. Het is ook nog eens zeer zacht waardoor je heerlijk kan slapen.

2. Slaapcity® Verzwaringsdeken

Slaapcity® Verzwaringsdeken
 • Het deken is dubbel gestikt
 • Zacht materiaal
 • Geschikt voor elk seizoen
 • Voor een persoon geschikt

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij op zoek naar een verzwaringsdeken die ulta zacht is? Dan is het Slaapcity® Verzwaringsdeken het bekijken waard. Dit deken is van zichzelf superzacht waardoor hij heerlijk op je huid ligt.

Wat dit deken uniek van andere verzwaringsdekens maakt, is dat het geen dekbedovertrek nodig heeft. Door de fluweelzachte stof dat gebruikt is voor de buitenkant kan je hem zonder dekbedovertrek gebruiken. Hij voelt superfijn aan op je blote huid.

Doordat het deken dubbel gestikt is zal hij niet zo snel kapot gaan. Je hebt daarom 3 jaar garantie op dit deken. Nu kan je zonder stress lekker gaan slapen. 

Wil je het hele jaar genieten van een verzwaarde deken? Dan kun je dit model het hele jaar door gebruiken. Hij is niet te warm in de zomer door de ademende stof en je krijgt het niet te koud in de winter.

3. Nevali® Verzwaringsdeken 9 kg

Nevali® Verzwaringsdeken 9 kg
 • 100% biologisch katoen
 • Gewicht goed verdeeld
 • Ideaal voor wat zwaardere mensen
 • Niet geschikt voor mensen die 75 kg of lager zijn

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de derde plek hebben we de Nevali® Verzwaringsdeken! Dit is een verzwaringsdeken als je boven de 80 kilo bent. Hierdoor krijg je de positieve effecten van een verzwaringsdeken.

Hoe zwaarder je bent, hoe zwaarder je deken moet zijn om de volledige effecten te krijgen. Daarom heb je een verzwaringsdeken van 9 kg nodig boven de 80 kg. 

Het materiaal dat gebruikt is voor het deken is 100% biologisch katoen. Waardoor het niet alleen heel veel aan voelt het ook nog eens van natuurlijke producten gemaakt is. Doordat het deken dubbel gestikt is blijft al het gewicht op dezelfde plaats. Dus het gewicht is niet opeens aan een kant midden in de nacht.

4. Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken

Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken
 • Gemaakt van bamboevezels
 • Ideaal voor de lente en zomer
 • Makkelijk opbergbaar
 • Kan niet in de wasmachine

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Met de Kustaa Bamboe Verzwaringsdeken haal jij een ideale deken voor in de zomer. Hij zorgt ervoor dat jij het nooit te warm hebt tijdens de warme zomerdagen. Heerlijk toch zo'n verkoeld bed?

Wat dit product uniek maakt, is dat hij gemaakt is van bamboevezels. Dit materiaal zorgt voor de perfecte scheiding van warme en koude lucht. Doordat bamboevezels altijd koud aanvoelt kan jij heerlijk slapen. En doordat de stof antistatisch is hij voor iedereen geschikt.

Mocht je de deken even niet gebruiken dan kan je hem makkelijk opbergen in de compacte verpakking. Hierdoor neemt het niet te veel ruimte in beslag in je kast of onder je bed.

5. Ella® Verzwaringsdeken Kind 3,2kg

Ella® Verzwaringsdeken Kind 3,2kg
 • Erg goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Gemaakt voor kinderen
 • Beste materialen voor duurzaamheid
 • Kan gebruikt worden tot 40 kg

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Heeft je kind last van dat hij onrustig slaapt dan is het Ella® Verzwaringsdeken Kind de moeite waard om te bekijken. Met dit deken zal je kind de rust ervaren die ze nodig hebben op jonge leeftijd.

Ella staat erom bekend dat hun producten een erg goede prijs-kwaliteitverhouding hebben. Er worden allen goede materialen gebruikt voor de producten. Hierdoor weet je dat je goed zit met Ella.

Duurzaamheid is natuurlijk belangrijk voor de toekomst van je kind. Neem daarom een product dat duurzaam is voor je kind. Hierdoor help je je kind indirect om op te groeien in een mooiere wereld. Deze duurzame materialen zijn ook nog eens zeer sterk en goed. 


Top 10 Verzwaringsdekens

Waar kun je het beste een verzwaringsdeken kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste verzwaringsdekens van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte verzwaringsdekens bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 verzwaringsdekens!


Verzwaringsdeken kopen? Hier moet je op letten!

Je hebt nu de 5 beste verzwaringsdekens van 2024 gezien! We begrijpen dat het best lastig kan zijn om een keuze te maken. Daarom raden we aan om ieder geval goed onderzoek te doen.

Wij hebben hieronder een aantal criteria voor je op een rijtje gezet. Het is handig om dit door te nemen. Op deze manier kan je een miskoop voorkomen.

Na het lezen van deze criteria kan je weer verder gaan met de zoektocht naar het geschiktste verzwaringsdeken! Veel succes van het team.

Vulling

Een verzwaringsdeken moet ergens zijn gewicht vandaan krijgen. Dat wordt gedaan door middel van een vulling die in het deken zit. Deze wordt bedekt met 7 of 5 lagen. Die zorgen ervoor dat het gewicht op een plek blijft liggen en je het niet voelt tijdens het slapen. 

De vulling kan heel erg verschillen van elkaar. De ene vulling is beter dan de andere. Dit zie je wel terugkomen in de prijs voor een verzwaringsdeken.

Gewicht

Welk gewicht verzwaringsdeken hangt af van je lichaamsgewicht. Hier hebben wij een overzicht voor welk gewicht je nodigt hebt:

 • 2,4kg deken – Geschikt voor een lichaamsgewicht tussen de 15-25kg
 • 3,2kg deken – Geschikt voor een lichaamsgewicht tussen de 25-40kg
 • 4,5kg deken – Geschikt voor een lichaamsgewicht tussen de 40-60kg
 • 7kg deken – Geschikt voor een lichaamsgewicht tussen de 60-80kg
 • 9kg deken – Geschikt voor een lichaamsgewicht tussen de 80-100kg
 • 11kg deken – Geschikt voor een lichaamsgewicht tussen de 100-120kg

Seizoen

Je moet zeker kijken naar voor welk seizoen het deken geschikt is. Dit is natuurlijk heel logisch als je erover nadenkt. In de winter wil je niet een deken dat super warm is en in de winter wil je juist een warm dekken.

Sommige verzwaringsdekens zijn alleen voor de lente en de zomer omdat ze wat dunner zijn en daarom de warmte uit je bed halen.  Je kunt een verzwaringsdeken goed combineren met een zitzak, zodat je in de avond lekker voor de buis kan zitten.


Veelgestelde vragen

Wat is het beste verzwaringsdeken?

Deze vraag hebben we beantwoord in dit artikel. Dat is namelijk de Ella® Verzwaringsdeken! Scrol naar boven om erachter te komen wat de eigenschappen zijn van dit product.

Waarom een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken zorgt ervoor dat je meer serotine en dopimane aanmaakt. Hierdoor gaan je stress levels omlaag. De andere reden is dat het deken een druk uitoefent op je lichaam waardoor je zenuwstelsel tot rust komt. Dit bevordert je slaap

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>