Beste Vloerlamp [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op april 23, 2024  

Best Geteste Vloerlamp

LifeGoods Vloerlamp - Industrieel

LifeGoods Vloerlamp - Industrieel

De LifeGoods Vloerlamp - Industrieel is een zeer functionele vloerlamp met een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding. Deze vloerlamp is namelijk zowel dimbaar als kantelbaar. Verder wordt er een afstandsbediening meegeleverd waarmee jij gemakkelijk de vloerlamp vanaf een afstandje mee kunt bedienen. De LED lichten maken deze vloerlamp ook nog een zeer energiezuinige optie.

Wil je meer weten over deze beste vloerlamp? Klik dan gauw op de onderstaande knop!

Wat is de beste vloerlamp? Deze vraag staat centraal in dit artikel.

Na tientallen vloerlampen met elkaar vergeleken te hebben zijn wij van Woonio namelijk tot verschillende conclusies gekomen. In dit artikel ontdek je daarom alles over de beste vloerlampen van dit moment.

Zo hebben wij op basis van onze vergelijking een handige top 5 beste vloerlampen weten op te stellen. Ook hebben wij de belangrijkste aandachtspunten voor het aanschaffen van een goede vloerlamp voor je op een rijtje gezet.

De beste keuze is namelijk niet zomaar gemaakt. Zo kunnen vloerlampen onderling flink verschillen op het gebied van ontwerp, felheid en functionaliteiten.

Ben jij benieuwd welke vloerlamp het beste bij jou past? Lees dan gauw verder en je ontdekt het antwoord op deze vraag en nog veel meer!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

41

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vloerlampen

LifeGoods Vloerlamp - Industrieel

Beste koop vloerlamp
1. LifeGoods Vloerlamp - Industrieel

Vloerlamp - Staande lamp

Beste vloerlamp met opbergruimte
2. Vloerlamp - Staande lamp

Philips Hue Signe Vloerlamp

Beste Philips Hue vloerlamp
3. Philips Hue Signe Vloerlamp

B.K.Licht - Zwarte Vloerlamp

Beste goedkope vloerlamp
4. B.K.Licht - Zwarte Vloerlamp

Shutterlight® LED Vloerlamp

Beste vloerlamp met kleuren
5. Shutterlight® LED Vloerlamp


Top 10 Beste Vloerlampen

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste vloerlampen! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een vloerlamp?

Wil jij een vloerlamp kopen? Dan helpen onderstaande criteria jou bij het maken van de beste keuze. Niet alle vloerlampen zijn namelijk even geschikt voor jouw woon-, slaap- of werkkamer. Om die reden hebben wij enkele belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

Deze aandachtspunten hebben wij ook gebruikt bij onze uitgebreide vloerlampen vergelijking. Door deze criteria in jouw achterhoofd te houden verklein je de kans op een miskoop. Onderstaande criteria zijn namelijk ook getest in de beste vloerlamp volgens de consumentenbond test.

Soort vloerlamp

Allereerst zijn er verschillende soorten vloerlampen. Zo zijn er staande lampen, booglampen etc. Iedere soort vloerlamp heeft hierbij zijn voor- en nadelen. Afhankelijk van waar jij de vloerlamp gaat plaatsen en wat jij mooi vind, bepaalt welke vloerlamp het beste voor jou is.

Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken hebben wij in onze top 5 verschillende soorten vloerlampen opgenomen.

Soort licht

Ook is het licht van een vloerlamp een belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden. Wil jij bijvoorbeeld een warm licht of moet het licht juist zeer fel zijn. Dit kan je gelukkig gemakkelijk zelf bepalen doordat de bolletjes vaak zelf vervangen kunnen worden.

Maak je dus geen zorgen wanneer er staat dat een bepaalde lamp warm of juist wit licht geeft. Je kunt dit vaak zelf gemakkelijk veranderen.

Materiaal

Vloerlampen worden gemaakt van verschillende materialen. Hierdoor hebben zij vaak ook verschillende uitstralingen. Zo zijn er vloerlampen van metaal, kunststof, hout etc. Afhankelijk van het soort uitstraling dat jij mooi vind is een bepaald soort materiaal daarom gewenst.

Je vindt informatie over het materiaal van een vloerlamp in de productomschrijving van de vloerlamp.

Budget

Ook zijn er vloerlampen in verschillende prijsklassen. Afhankelijk van jouw budget is een bepaald soort vloerlamp daarom de beste optie. Vaak geldt dat hoe duurder de vloerlamp, hoe beter de kwaliteit, maar dit is niet altijd het geval.

In onze top 5 ontdek je de beste vloerlampen uit verschillende prijsklassen. Je vindt onze top 5 verderop in dit artikel!


Wat zijn de beste vloerlampen?

Welke vloerlamp is het beste? Deze vraag is moeilijk te beantwoorden, omdat niet iedereen op zoek is naar dezelfde soort vloerlamp.

Wij hebben daarom bij het opstellen van onze top 5 rekening gehouden met verschillende rubrieken en prijsklassen. Zo proberen wij er voor te zorgen dat er voor iedereen een geschikte vloerlamp tussen zit. 

Lees dus gauw verder en ontdek onze top 5 beste vloerlampen van 2024. Bij het opstellen van onze top 5 hebben wij ook rekening gehouden met reviews van andere consumenten.

1. LifeGoods Vloerlamp - Industrieel

LifeGoods Vloerlamp - Industrieel

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Na het vergelijken van verschillende soorten vloerlampen zijn we tot verschillende conclusies gekomen. Uit onze vergelijking is naar voren gekomen dat de LifeGoods Vloerlamp - Industrieel de beste koop vloerlamp van 2024 is.

Deze vloerlamp beschikt namelijk over een zeer grote hoogte van 181 cm waardoor hij ideaal is voor in de woon-, slaap- of werkkamer. Verder is deze vloerlamp zowel dimbaar als kantelbaar.

Ook ontvang je bij aanschaf van e LifeGoods Vloerlamp - Industrieel een afstandsbediening waarmee je de vloerlamp vanaf een afstand kunt bedienen.

Je hoeft dus niet meer van de bank af om deze vloerlamp te bedienen. Wil je meer weten? Klik op de knop hierboven!

Voordelen LifeGoods Vloerlamp - Industrieel

 • Kan vanaf een afstand bediend worden dankzij de meegeleverde afstandsbediening
 • Het licht van deze lamp is LED licht waardoor hij erg energiezuinig is
 • Dit model is zowel kantelbaar als dimbaar zodat je hem naar wens kunt aanpassen
 • 3 kleurentemperaturen instelbaar

Nadelen LifeGoods Vloerlamp - Industrieel

 • Voetsteun van de lamp is wat minder stabiel op een laminaatvloer

2. Vloerlamp - Staande lamp

Vloerlamp - Staande lamp

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De tweede plek in onze top 5 beste vloerlampen is veroverd door de Vloerlamp - Staande lamp van het merk Zenzee. Deze vloerlamp is namelijk niet zomaar een vloerlamp, maar een vloerlamp en opbergkast in een.

Zo is de bovenkant van deze vloerlamp voorzien van een lampenkap waardoor duidelijk licht te zien is. Hiermee verlicht jij de kamer en kun je tegelijkertijd de lamp gebruiken als opbergkast. De vloerlamp heeft een elegant ontwerp en is geschikt voor iedere ruimte, denk aan woonkamer, slaapkamer, keuken etc.

Verder heeft hij een stabiele en duurzaam gelakte MDF-constructie waardoor hij ook nog eens ontzettend stabiel staat. De E27 lamp is niet inbegrepen en zal dus los aangeschaft moeten worden.

Verder is de vloerlamp 160 cm hoog en heeft hij een snoerlengte van 180 cm. Ook is hij gemakkelijk te bedienen door een makkelijk te bereiken trekschakelaar.

Voordelen Vloerlamp - Staande lamp

 • Lampenkap heeft een mooi honingraat ontwerp
 • De trekschakelaar is makkelijk te bereiken
 • Deze vloerlamp is zeer stabiel dankzij de sterke constructie
 • Je kunt deze vloerlamp ook gebruiken als opbergkast

Nadelen Vloerlamp - Staande lamp

 • Het is niet alleen een lamp, maar ook een opbergkast

3. Philips Hue Signe Vloerlamp

Philips Hue Signe Vloerlamp

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de derde plaats is de Philips Hue Signe Vloerlamp geëindigd in onze top 5. Deze vloerlamp beschikt ook over een luxe uitstraling en uitstekende kwaliteit. De prijsklassen van deze vloerlamp ligt daarom ook wat hoger dan de vergelijkbare modellen uit onze top 5.

Zo heeft de Philips Hue Signe Vloerlamp een geïntegreerd LED-systeem en is hij door middel van Bluetooth te bedienen. 

De aluminium behuizing maakt de lamp zeer licht. Toch staat deze vloerlamp zeer stabiel en plaats jij hem gemakkelijk in de hoek van jouw kamer voor een ontzettend mooi resultaat. 

De Philips Hue Signe Vloerlamp heeft een dimfunctie welke via de app bedient kan worden. Ook kun je via deze app tot wel 10 verschillende lampen bedienen. Meer weten over deze goede vloerlamp? Klik dan op de button hierboven!

Voordelen Philips Hue Signe Vloerlamp

 • Je kunt deze lamp bedienen via een app
 • Deze vloerlamp beschikt ook over een dimfunctie om hem naar wens aan te passen
 • Je kunt deze lampen met jouw stem bedienen
 • Deze lamp heeft zowel gekleurd als wit licht

Nadelen Philips Hue Signe Vloerlamp

 • Een mooie hoek of muur is vereist voor deze vloerlamp

4. B.K.Licht - Zwarte Vloerlamp

B.K.Licht - Zwarte Vloerlamp

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De B.K.Licht - Zwarte Vloerlamp heeft de vierde plek in onze top 5 verovert. Deze vloerlamp beschikt ook over een zeer goede kwaliteit en is geschikt voor zowel woonkamer als andere ruimte.

De B.K.Licht - Zwarte Vloerlamp kan daarnaast in het wit en zwart aangeschaft worden. Verder heeft hij een mooi en energiezuinig LED-licht en zit er in deze vloerlamp een ingebouwde dimmer. Deze vloerlamp heeft ook een ingebouwde geheugenfunctie waardoor hij constant de ingestelde felheid onthoudt.

De B.K.Licht - Zwarte Vloerlamp heeft 4 verschillende dimstanden. Verder kun je gemakkelijk de kleurtemperatuur instellen naar eigen wens.

Ook consumenten zijn zeer te spreken over deze goede vloerlamp. Zo geven zij aan het model erg elegant te vinden en geven zij aan dat de lamp voldoende licht afgeeft.

Voordelen B.K.Licht - Zwarte Vloerlamp

 • Verschillende dimstanden instelbaar
 • Dit model beschikt over een ingebouwde dimmer
 • Deze vloerlamp is in twee kleuren verkrijgbaar

Nadelen B.K.Licht - Zwarte Vloerlamp

 • Het ontwerp van deze vloerlamp is zeer neutraal

5. Shutterlight® LED Vloerlamp

Shutterlight® LED Vloerlamp

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats hebben wij de Shutterlight® LED Vloerlamp geplaatst in onze top 5. Deze vloerlamp is ideaal om in een hoek te plaatsen. Zo geeft hij een zeer mooi licht af tegen de muur waardoor je kamer op een mooie manier verlicht wordt.

De Shutterlight® LED Vloerlamp kan in verschillende kleuren aangeschaft worden. Verder heeft hij een hoogte van 140 cm en werkt hij ook heel goed door middel van een tijdschakelaar.

Het ontwerp van de Shutterlight® LED Vloerlamp is zeer modern en industrieel. Verder is hij wel wat minimalistisch, maar doet hij precies wat hij moet doen en dat is de kamer goed verlichten. 

Deze vloerlamp is ook nog eens ontzettend energiezuinig. Daarnaast bespaar je ontzettend veel ruimte doordat deze lamp tegen de muur aangezet wordt.

Voordelen Shutterlight® LED Vloerlamp

 • Modern en industrieel ontwerp
 • Deze vloerlamp is zeer energiezuinig
 • Dankzij het handige ontwerp bespaar jij zeer veel ruimte

Nadelen Shutterlight® LED Vloerlamp

 • De kwaliteit van dit model is minder dan de Philips Hue lamp

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>