Beste Wandplank [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op april 23, 2024  

Best Geteste Wandplank

LifeGoods Zwevende Wandplank Set

Wil jij de beste wandplank in huis halen? Dan zit je goed met deze mooie wandplank set van LifeGoods. Deze is namelijk verkozen tot de beste wandplank van 2024!

En daar waren wij totaal niet verrast over. Allereerst zien deze planken er ontzettend stijlvol en modern uit waardoor ze goed passen in vrijwel ieder interieur.

Daarnaast worden ze ook geleverd met speciale haakjes waar je bijvoorbeeld jassen aan kan hangen. Heel praktisch dus. En ook fijn: het maximale draaggewicht is 9 kilo per plank. Je kan er dus ook zwaardere voorwerpen op kwijt!

Of je nou een nieuw huis hebt of je je huidige huis juist opnieuw wil inrichten: wandplanken zijn altijd handig. Je kan er van alles op/aan kwijt zoals fotolijsten of gewoon jassen. 

Maar wat is de beste wandplank? Wij hebben dit voor je uitgezocht. Zo hebben wij in dit artikel alle punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste wandplank.

Daarnaast hebben wij ook een wandplank test gedaan. De resultaten van deze test kan je vinden aan het eind van dit artikel! Zo vind jij heel gemakkelijk een goede wandplank.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Wandplanken

Beste koop wandplanken
1.  LifeGoods Zwevende Wandplank Set

Gadgy Wandrekken set 3st

Beste prijs-kwaliteitverhouding wandplank
2. Gadgy Wandrekken set 3st

Beste budget wandplank
3. Gadgy Wandrek Industrieel

Beste luxe wandplank
4. Industrial Living Boekenplank Industrieel

Beste design wandplank
5. Gadgy Wandrek Industrieel

Top 10 Beste Wandplanken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste wandplanken.  


Waar moet je op letten bij het kopen van een wandplank?

Een wandplank kan dus de perfecte toevoeging zijn aan je huis om deze nét wat extra's te geven. Een goede wandplank kopen kan echter wel een opgave zijn.

Daarom hebben wij hieronder een aantal punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste wandplank. Let hierbij ook op je eigen persoonlijke voorkeur, en kijk bijvoorbeeld niet naar de beste wandplank volgens de consumentenbond. 

Dit hoeft helemaal niet bij jou te passen namelijk. Als jij er maar blij mee bent, dat is het belangrijkste!

Hangend of niet?

Als eerste is het verstandig om je te bedenken of je een hang plank wil of eentje die vastzit aan de muur. Een hang plank zit namelijk vast met een soort touw/ metalen statief in de muur.

Dat ziet er erg modern uit maar is niet aan iedereen uitbesteed. De wandplank industrieel is tegenwoordig wel erg populair, en dat is dan vaak een hangende.

Materiaal

Ten tweede is het ook goed om van tevoren bepalen van welk materiaal de planken gemaakt moeten zijn. Je hebt planken van verschillende materialen, zoals een wandplank van hout. 

Ook hierbij is het net een kwestie van voorkeur. let wel: het ene materiaal is duurder dan het andere. Dat zie je ook terug in de prijs.

Vaak is er ook een wandplank aanbieding op planken van duurdere materialen. Als je dit dus op het juiste moment koopt kan je ook nog wat geld besparen.

Draagkracht

En als laatste nog de draagkracht. Sommige planken hebben een hoge draagkracht van 8/9 kilo en sommige kunnen niet meer dan 2 kilo aan.

Als je er dan allemaal zware boeken op zet is de kans zeer aanwezig dat de plank en boeken binnen de kortste keren op de grond liggen. En dat wil je natuurlijk voorkomen. 

Zorg er daarom voor dat je goed van tevoren weet wat je op de plank of aan de plank kwijt wil en of de draagkracht daarvoor daadwerkelijk geschikt is. 


Wat is de beste wandplank van 2024? 

Wij hebben aan de hand van meerdere factoren een uitgebreide wandplank test gedaan. In deze test kwamen tientallen verschillende wandplanken voorbij.

Uiteindelijk wisten een paar van de planken zich te onderscheiden van de concurrentie. Hierdoor hebben ze een plekje bemachtigd in onze felbegeerde top vijf.

Ben jij ook benieuwd naar welke wandplanken zo goed hebben gescoord? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste wandplanken van 2024!

1.  LifeGoods Zwevende Wandplank Set

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De wandplank die als beste scoorde is de LifeGoods zwevende wandplank. En in deze set krijg je niet één, maar twee planken! 

De planken zijn voorzien van een super modern design en passen goed in (vrijwel) ieder interieur. Ook komen de planken met 8 haakjes waar je jassen of andere dingen aan op kan hangen.

Door het slimme ontwerp lijkt het net alsof de planken 'zweven' aan de muur. Dit zorgt direct voor een heel tof effect in je huis! En wil je er boeken op kwijt? Geen probleem, het draaggewicht per plank is maar liefst 9 kilo. 

Voordelen LifeGoods Zwevende Wandplank Set

 • De planken komen met 8 haakjes waar je dingen als jassen aan kan ophangen
 • Per plank is het draaggewicht 9 kilo waardoor je er ook zware voorwerpen op kwijt kan/ aan kan hangen
 • De planken zijn voorzien van een super modern en strak design dat goed past in vrijwel ieder interieur 

Nadelen LifeGoods Zwevende Wandplank Set

 • Om de planken te bevestigen moet je wel gaten maken in de muur

2. Gadgy Wandrekken set 3st 

Gadgy Wandrekken set 3st

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede in onze lijst hebben wij de Gadgy Wandrekken set 3st opgenomen. Deze wandplank bestaat namelijk uit 3 delen waarvan ieder deel een ander formaat heeft. De wanddecoratie heeft een industrieel design en is volledig van metaal. Verder ontvang je de formaten 22 x 22cm, 27 x 27cm en 32 x 32 cm.

Het metaal is erg stevig, je hoeft je dus geen zorgen te maken dat deze wandplanken om wat voor reden dan ook snel beschadigen. De kleur is zwaar en het model wordt geleverd inclusief schroeven, pluggen en een schroevendraaier.

De Gadgy Wandrekken set 3st zijn gemakkelijk op te hangen en ook komen deze in een stevige geschenkverpakking. Hierdoor kun je deze wandplank ook prima als cadeau geven. Zoek jij een goede prijs-/kwaliteitsverhouding wandplank? Dan is deze optie goed voor jou!

Voordelen Gadgy Wandrekken set 3st 

 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Je ontvangt 3 wandplanken
 • Montagematerialen meegeleverd

Nadelen Gadgy Wandrekken set 3st 

 • Pluggen zien er wat lelijk uit

3. Gadgy Wandrek Industrieel

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ook als je een minder groot budget hebt om te besteden zijn er goede wandplanken verkrijgbaar: zo ook het Gadgy wandrek. In deze set krijg je maar liefst twee wandplanken met afmetingen van 30 en 45 centimeter.

Hierdoor zorg je ook direct voor een beetje variatie aan de muur! Daarnaast maakt het niet uit wat je interieurstijl is: deze planken passen door het simpele design overal bij.

En ook fijn: je hebt 100% garantie op de wandplanken. Als er dus iets mis is met je bestelling of je bent niet tevreden kan je heel simpel contact opnemen met het bedrijf. Die helpen jou met alle liefde verder!

Voordelen Gadgy Wandrek Industrieel

 • Door het simpele design passen deze wandplanken goed in ieder interieur 
 • Vrij goedkoop in verhouding met andere wandplanken
 • Je krijgt in deze set twee planken met verschillende afmetingen voor extra variatie

Nadelen Gadgy Wandrek Industrieel

 • Het maximale belastbare gewicht is slechts 5 kilo

4. Industrial Living Boekenplank Industrieel

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wanneer je iets meer geld hebt om te besteden aan de inrichting van je interieur is deze wandplank van Industrial Living misschien wel wat voor jou.

Deze plank kost misschien wat meer, maar is het geld dubbel en dwars waard als je het ons vraagt. Zo is deze unieke wandplank gemaakt van massief beukenhout met een ophangsysteem van 100% echt leer. 

Daarnaast is het hout massief AA-beukenhout dat volledig is afgewerkt en behandeld met olie. Hierdoor is de levensduur van het hout aanzienlijk langer. Hiermee haal je dus écht goede kwaliteit in huis!

Voordelen Industrial Living Boekenplank Industrieel

 • Gemaakt van massief AA-beukenhout dat volledig is afgewerkt en behandeld met olie waardoor je erg veel langer mee vooruit kan
 • Voor iedere boom die ze gebruiken in productie planten ze 10 nieuwe bomen
 • Het maximale draaggewicht van de plank is 30 kilo 

Nadelen Industrial Living Boekenplank Industrieel

 • Enigszins prijzig in verhouding tot andere wandplanken

5. Gadgy Wandrek Industrieel

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

En dan als laatste het Gadgy wandrek. Deze wist door het unieke en moderne design nog een plekje te bemachtigen in deze top vijf. En hoe!

In deze set zitten twee wandplanken die passen bij vrijwel ieder interieur. Naast dat de plank er mooi uitziet biedt het ook nog de mogelijkheid tot functionele opbergruimte voor eigenlijk van alles.

Van kleine planten tot boeken of kaarsen: alles past op deze wandplanken! En het benodigde installatiemateriaal is bij de planken inbegrepen. Zo kan jij ze direct aan de muur bevestigen. Kortom, met dit product heb je geen boekensteun meer nodig!

Voordelen Gadgy Wandrek Industrieel

 • Komt in een set van twee stuks
 • Vrij goedkoop in verhouding met soortgelijke wandplanken
 • Hebben een uniek en modern design wat goed past in ieder type woning

Nadelen Gadgy Wandrek Industrieel

 • Het maximale draaggewicht van de planken is niet heel hoog

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel wandplanken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten wandplanken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de wandplanken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste wandplanken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>