Beste Wc bril [Test 2024]

Geplaatst in Thuis op april 11, 2024  

Best Geteste Wc bril 

Tiger Pasadena - WC bril review

Tiger Pasadena Toiletbril

Goede wc bril nodig? Dan is de Tiger Pasadena toiletbril misschien wel wat. Deze is namelijk verkozen tot de beste wc bril van 2024! Hiermee zit jij heerlijk comfortabel op het toilet.

Zo heeft de bril een softclose sluiting. De speciale scharnieren zorgen ervoor dat de toiletbril erg zacht dichtvalt. En dan ook zo rustig dat je vingers er niet tussen komen. Wel zo fijn

Verder heeft de bril ook een Easy Clean functie waarmee je met één druk op de knop de zitting kan afnemen. Hierdoor ben je binnen een handomdraai klaar met schoonmaken. Tevens is de bril ook bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen.

Sommige dingen héb je gewoon nodig. En dat is ook zo met een wc bril. Wanneer je je toilet gaat verbouwen heb je wel iets nodig om vervolgens na de verbouwing op te kunnen zitten. Op het internet zijn gelukkig ook genoeg wc brillen te vinden.

Maar ja, welke wc bril is het beste? Dat kan met zo'n groot aanbod behoorlijk lastig zijn! Gelukkig zijn wij er om jou te helpen bij de beste wc bril kopen. Zo staan er speciaal voor jou een paar tips klaar waarmee dit een appeltje eitje wordt.

En dat niet alleen! In een wc bril test zijn we op zoek gegaan naar de beste wc brillen. Hierover lees je later in dit artikel meer.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

27

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

44

 Ervaringen gecheckt

19

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Wc brillen

Tiger Pasadena - WC bril review

Beste Koop Wc bril
1. Tiger Pasadena Toiletbril

Technosmart Soft close toiletbril - Met Bevestigingsmateriaal - Wit - Universele Maat

Beste Budget Wc bril
2. Technosmart Soft close toiletbril

SCHÜTTE WC-Bril 81001 NATURAL BAMBOO - Massief Bamboe - Verchroomde Scharnieren

Beste Design Wc bril
3. SCHÜTTE WC-Bril 81001 NATURAL BAMBOO


Allibert wc-bril RAINBOW - D-vorm - thermodure - soft close - inox scharnieren - afklikbaar - wit

Beste Luxe Wc bril
4. Allibert wc-bril RAINBOW

Tiger Blackwash - WC bril - MDF - Zwart

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Wc bril
5. Tiger Blackwash - Toiletbril

Top 10 Beste Wc brillen

Heeft de wc bril hoge nood (letterlijk)? Klik dan op onderstaande knop. Je ziet dan direct een overzicht van de top 10 beste wc brillen. Hier zit vast eentje tussen die goed in de smaak valt! Hoe makkelijk is dat? Waar moet je op letten bij het kopen van een Wc bril?

Een wc bril is niet iets dat je dagelijks koopt. Waar moet je dan op letten? En hoe kies je de beste wc bril aanbieding met zo'n groot aanbod? Ja, dat kan behoorlijk lastig zijn. 

Daarom helpen wij je hier graag bij. Hieronder staan een aantal punten op een rijtje om op te letten tijdens een wc bril kopen. Zo koop jij een wc bril die perfect bij jou én je toilet past!

Formaat

Let goed op het formaat van de wc bril. Niet iedere wc is namelijk even groot. En ook niet iedere wc heeft dezelfde vorm. Het is van belang dat je een bril kiest die goed op de wc past.

Zorg dus dat je weet wat de vereiste afmetingen en vorm moeten zijn voordat je een wc bril koopt. Zo voorkom je dat je een te grote of kleine wc bril koopt.

Materiaal

Niet alle wc brillen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal, verbazingwekkend genoeg. Zo heb je wc brillen van bamboe, hout of duroplast/thermoplast. Hierbij is dermoplast vaak het goedkoopst. De kwaliteit is dan wel net wat minder. Ook dit is een kwestie van waar jouw voorkeur ligt en wat je budget is.

Garantie

Wanneer je een wc bril koopt wil je hier toch wel minstens een paar jaar mee doen. Maar wat doe je als 'ie niet goed blijkt te zijn? Bijvoorbeeld een scharnier die verkeerd geplaatst is?

Dan wil je kunnen terugvallen op de garantie. Wanneer er binnen de gestelde garantietermijn iets niet blijkt te kloppen aan de bril kan je hierop terugvallen. Er wordt dan samen met jou gekeken naar een passende oplossing zoals bijvoorbeeld een vervangend product.


Wat is de beste Wc bril van 2024? 

Wij zijn in een speciale wc bril test op zoek gegaan naar de beste wc brillen van dit jaar. En daarvoor hebben we enorm veel verschillende wc brillen met elkaar vergeleken. Denk maar eens aan populaire modellen zoals de beste wc bril volgens de consumentenbond.

De test was dan ook enorm spannend! Uiteindelijk is er door ons team een selectie gemaakt van de wc brillen die als beste wisten te scoren. Deze selectie is terecht gekomen in een top vijf. Benieuwd? Dan presenteren wij je hieronder de top vijf beste wc brillen van 2024!

1. Tiger Pasadena Toiletbril

Tiger Pasadena - WC bril review

8.8

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De toiletbril die uiteindelijk op een eerste plek wist te eindigen is deze Tiger Pasadena toiletbril. Het is de beste wc bril van 2024! En dat is ook niet zo gek. Zo heeft de bril een softclose sluiting.

De wc bril heeft heeft verder ook een enorm handige easy clean functie. Hierdoor kan je met slechts één druk op de knop de zitting afnemen. Da's handig. Ook is de toiletbril beschermd tegen UV-stralen. Coole bril!

Voordelen Tiger Pasadena Toiletbril

 • Heeft een softclose sluiting
 • De toiletbril is beschermd tegen UV stralen
 • Met één druk op de knop kan je de bril makkelijk afnemen 

Nadelen Tiger Pasadena Toiletbril

 • Niet het beste materiaal voor een wc bril

2. Technosmart Soft close toiletbril

Technosmart Soft close toiletbril - Met Bevestigingsmateriaal - Wit - Universele Maat

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op zoek naar een wc bril voor een lage prijs? Kijk dan niet verder! Deze technosmart soft close toiletbril is de beste wc bril aanbieding. Voor de lage prijs koop je een prima wc bril. Wij vertellen je waarom.

Allereerst is de bril binnen 5 minuten gemonteerd. Lekker snel! Verder gaat de toiletbril langzaam én zacht dicht. Zo maak je in de nacht ook geen andere mensen wakker. Ook krijg je alle materialen meegeleverd om 'm direct te kunnen bevestigen.

Voordelen Technosmart Soft close toiletbril

 • De toiletbril gaat vrijwel geruisloos dicht
 • De bril is binnen 5 minuten gemonteerd
 • Behoorlijk goedkoop in vergelijking met andere wc brillen

Nadelen Technosmart Soft close toiletbril

 • Misschien iets minder mooi dan de andere wc brillen

3. SCHÜTTE WC-Bril 81001 NATURAL BAMBOO

SCHÜTTE WC-Bril 81001 NATURAL BAMBOO - Massief Bamboe - Verchroomde Scharnieren

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een bamboo wc bril? Ja, het kan! Deze Schütte WC-bril is gemaakt van natuurlijke bamboe. Dit zorgt voor een aparte maar mooie look in het toilet. Verder is het materiaal ook erg duurzaam en milieubewust.

Je doet dus ook wat goeds voor de aarde! De levensduur is daarnaast ook extra lang. De bril is zowel onbreekbaar als krasbestendig. En dan kan je 'm ook nog eens heel erg makkelijk schoonmaken. Al met al een goede keuze.

Voordelen SCHÜTTE WC-Bril 81001 NATURAL BAMBOO

 • Gemaakt van duurzaam en milieubewust bamboe
 • Onbreekbaar en krasbestendig
 • Erg makkelijk schoon te maken

Nadelen SCHÜTTE WC-Bril 81001 NATURAL BAMBOO

 • Staat niet mooi op ieder toilet

4. Allibert wc-bril RAINBOW

Allibert wc-bril RAINBOW - D-vorm - thermodure - soft close - inox scharnieren - afklikbaar - wit

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je een ijzersterke wc bril in huis halen? Kies dan voor de Allibert wc-bril rainbow. Deze wc bril is wat prijziger dan de gemiddelde bril, maar het geld dubbel en dwars waard. Daarnaast heeft de bril een speciale D-vorm en is 'ie gemaakt van super sterk materiaal.

Verder heeft de toilet bril ook nog inox metalen scharnieren die passen op vrijwel alle hangtoiletten. De bril is op een eenvoudige manier te installeren en dit is ook binnen een paar minuten klaar. En de sluiting is ook geruisloos dankzij het Soft Close mechanisme!

Voordelen Allibert wc-bril RAINBOW

 • Inox metalen scharnieren die passen op vrijwel alle hangtoiletten
 • Geruisloze sluiting dankzij het Soft Close mechanisme
 • Gemaakt van erg sterk materiaal

Nadelen Allibert wc-bril RAINBOW

 • Behoorlijk aan de dure kant

5. Tiger Blackwash - Toiletbril

Tiger Blackwash - WC bril - MDF - Zwart

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Kijken we naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit, dan is deze Tiger Blackwash wc bril zeker de beste. De bril is voorzien van houtnerf met een matte uitstraling. Dit geeft een cool effect aan de badkamer of het toilet.

Verder is 'ie gemaakt van MDF voor een comfortabele zitting. De bril neemt namelijk je lichaamstemperatuur op. Ook is er een softclose sluiting waardoor je geen lawaai maakt. Handig wanneer je 's nachts naar de wc moet bijvoorbeeld.

Voordelen Tiger Blackwash - Toiletbril

 • De MDF zitting neemt je lichaamstemperatuur op
 • Goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Beschikt over een softclose sluiting

Nadelen Tiger Blackwash - Toiletbril

 • Alleen verkrijgbaar in het zwart

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel wc brillen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten wc brillen getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de wc brillen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste wc brillen op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>