Beste Wokpan van 2024 – Inductie, Elektrisch, met Deksel

Geplaatst in Pannen op april 9, 2024  

Op zoek naar de beste wokpan? In dit artikel geven wij advies over wokpannen van de beste kwaliteit voor de meest voordelige prijzen.

In een uitgebreid onderzoek hebben wij tientallen wokpannen vergeleken op verschillende criteria. Alleen de allerbeste wokpannen van dit moment zijn terug te vinden op deze pagina.

De top 5 wokpannen kent verschillende verrassingen, zo wordt bijvoorbeeld de BL Easy wokpan enorm goed beoordeeld, maar zien we ook wokpannen terugkomen van Tefal die ontzettend goed zijn.

Kortom, zoek jij de beste wokpan? Lees dan gauw verder want de resultaten in onze top 5 zullen je verbazen.

Dit zijn de beste wokpannen in 2024

In onderstaande tabel laten we de top 5 beste wokpannen van 2024 zien. Na een uitgebreid onderzoek zijn dit wat ons betreft de beste opties van dit moment. 

Beste wokpan
Beste koop

1. BK Easy Induction Ceramic Wok - Ø30 cm - PFAS-vrij

 

Beste wokpan voor Inductie

2. Westinghouse Wokpan Inductie - Ø 30 cm

 

Beste wokpan voor Gass
Beste wokpan voor gas

3. Swiss Pro+ - Marmeren Wokpan - Ø 32 cm

 

Beste Keramische Wokpan
Beste Keramische Wokpan

4. GreenPan Cambridge Inductie Wokpan - Ø 28 cm - PFAS-vrij 

 

Beste tefal wokpan
Beste Tefal WOkpan

5. Tefal XL Force Wokpan - Ø 28 cm 

 


Wat is de beste wokpan?

Op de vraag wat de beste wokpan is, is geen eenduidig antwoord op te geven. Bij het opstellen van de top 5 hebben we per wokpan de belangrijkste informatie beschreven. Lees het hieronder en ontdek welke wokpan het beste bij jou past.

Beste wokpan
Beste koop

1. BK Easy Induction Ceramic Wok - Ø30 cm - PFAS-vrij

Deze BK Easy Induction Ceramic Wokpan is gekozen tot best geteste wokpan. Het is een goede wokpan vanwege zijn unieke eigenschappen. Het is gemaakt van keramiek en is vrij van PFAS, dus gezond en milieuvriendelijk voor gebruik. Keramiek is een goede hittegeleider en zorgt voor een gelijkmatige verwarming van de pan. De diameter is 30cm en de bodem heeft een dikte van 5,5 mm. Ideaal voor koken op inductie.


De pan heeft een handvat dat hittebestendig is, zodat je de pan gemakkelijk kunt verplaatsen tijdens het koken. Deze product is vaatwasserbestendig en gemakkelijk te reinigen. BK is een Nederlands merk wat bekend staat om hun innovatie, mooie design, oog voor duurzaamheid en zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Beste wokpan Voor inductie

2. Westinghouse Wokpan Inductie - Ø 30 cm

De Westinghouse Wokpan Inductie is een 30 cm grote wokpan die speciaal ontworpen is voor gebruik op inductiekookplaten. Deze wokpan is gemaakt van roestvrij staal en heeft een anti-aanbaklaag. De pan is geschikt voor gebruik op hoge temperaturen, bijvoorbeeld voor het wokken van groenten en vlees.

Het handvat van de pan is gemaakt van hittebestendig materiaal, zodat je de pan gemakkelijk kunt verplaatsen tijdens het koken. Dit product is geschikt voor gebruik in de vaatwasser en gemakkelijk te reinigen.

Beste wokpan voor Gass
Beste wokpan Voor Gas

3. Swiss Pro+ - Marmeren Wokpan - Ø 32 cm

De Swiss Pro+ - Marmeren Wokpan - Ø 32 cm is een goede wokpan voor gas vanwege zijn unieke eigenschappen. De marmeren laag op de bodem van de pan is hittebestendig. Deze pan kan zeer snel en gelijkmatig opwarmen op gas. Het marmeren oppervlak heeft ook anti-aanbaklaag, wat betekent dat het makkelijker is om te reinigen en het voedsel niet aan de pan blijft plakken. Tijdens het wokken heb je geen boter of olie nodig en metalen spatels kun je ook gebruiken.


De pan heeft een grote inhoud en een brede rand, waardoor het ook simpel is om sauzen te mengen of groenten te scheppen. Dit is ook ideaal voor roerbakken van groenten, vlees en vis. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen, dus naast ook elektrisch, inductie en oven omdat het materialen gebruikt die geschikt zijn voor hoge temperaturen. Door de chique handgreep is deze wokpan een echte eye-cather.

Beste Keramische Wokpan
Beste Keramische Wokpan

4. GreenPan Cambridge Inductie Wokpan - Ø 28 cm - PFAS-vrij 

De GreenPan Cambridge Inductie Wokpan is een 28 cm grote keramische wokpan die speciaal ontworpen is voor gebruik op inductiekookplaten. Het is gemaakt van keramiek en is vrij van PFAS, wat een stof is die vaak gebruikt wordt in anti-aanbakmaterialen. Keramiek is een goede hittegeleider, waardoor de pan gelijkmatig verwarmt en geschikt is voor het bereiden van een verscheidenheid aan gerechten.


Het heeft ook een speciale, stijlvolle bronze kleur. Dit is resistent is tegen krassen en verkleuringen. De pan heeft een hittebestendig handvat, waardoor je de pan gemakkelijk kunt verplaatsen tijdens het koken. Deze GreenPan wokpan is vaatwasserbestendig en gemakkelijk te reinigen. Toch wordt handwas wel aangeraden door de bronze laag voor kleurbehoud.

Beste tefal wokpan
Beste Tefal Wokpan

5. Tefal XL Force Wokpan - Ø 28 cm 

Tefal is eigenlijk wel het bekendste merk voor pannen. Deze Tefal XL Force Wokpan is een 28 cm grote wokpan die niet geschikt is voor gebruik op inductiekookplaten. Het is gemaakt van roestvrij staal en heeft een anti-aanbaklaag, waardoor het gemakkelijker is om te reinigen. Deze Tefal wokpan heeft een grote inhoud, waardoor het geschikt is voor het koken van grote hoeveelheden voedsel. Het heeft ook een extra brede rand, waardoor het gemakkelijker is om sauzen te mengen of groenten te scheppen. 


Het handvat is gemaakt van hittebestendig materiaal, waardoor je de pan gemakkelijk kunt verplaatsen tijdens het koken. Deze Tefal wokpan is, net als alle andere wokpannen uit deze top5, vaatwasserbestendig.


Hoe hebben we deze lijst samengesteld

Wij hebben deze top 5 met beste wokpannen samengesteld op basis van een uitgebreid onderzoek. Hierbij hebben wij verschillende wokpannen die op het internet verkrijgbaar zijn vergeleken. Zo hebben we gekeken naar ervaringen van consumenten, de prijs / kwaliteit en natuurlijk de duurzaamheid van de wokpannen. Vervolgens hebben we de beste aanbieders geselecteerd waar deze producten te koop zijn.

WOONIO neemt jouw twijfels weg. Wij helpen met je mee om het juiste product te kiezen voor thuis. Dit doen we door goed en betrouwbaar advies te geven. Zo voorkom je een dure miskoop.


Meest verkochte Wokpannen

Heb je de juiste wokpan nog niet kunnen vinden? Bekijk dan de best verkochte wokpannen van dit moment op Bol.com. Wij weten zeker dat jij daar de ideale wokpan gaat vinden!


Wat zijn de beste wokpan merken?

Er zijn veel verschillende wokpan merken. Tefal is het bekendste merk op het gebied van wokpannen. Dat is niet voor niks, want dit merk bewijst elke keer weer haar kwaliteit.

Andere populaire merken zijn: De Buyer, Le Creuset, GreenPan, DEMEYERE, Swiss Pro+, BK en Westinghouse. Dit zijn over het algemeen dan ook wel zeer goede wokpan merken.

Er zijn ook budgetvriendelijke merken, zoals Alpina, ISENVI, Gusta en Vocelli. Wokpannen van deze budgetvriendelijke merken zijn verkrijgbaar voor onder de 30 euro.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Wokpan?

Bij het kopen van een goede wokpan is het belangrijk om te letten op het volgende:

1. Grootte

Kies een wokpan met een diameter die geschikt is voor het aantal personen waarvoor je wilt koken. En pan die te klein is, kan betekenen dat je vaak moet bijvullen tijdens het koken. Terwijl een pan die te groot is, veel ruimte inneemt. Een wokpan van ongeveer 28-32 cm is een goede grootte voor de meeste gezinnen. Dat is geschikt voor 4 tot 6 personen. Let dus wel op dat de wokpan niet te groot of te klein is voor de grootte van de brander of het fornuis

2. Materiaal

Er zijn verschillende materialen waaruit wokpannen gemaakt kunnen zijn, zoals roestvrij staal, aluminium, keramiek en gietijzer. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen.


Een goede wokpan is gemaakt van een materiaal dat snel opwarmt en een goede hittegeleiding heeft. Roestvrij staal is dan weer duurzaam en gemakkelijk te reinigen. Als je op inductie kookt, moet je uiteraard een wokpan kiezen die geschikt is voor inductiekookplaten. Verder is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de handgreep en het oppervlak.

3. Voldoet aan kenmerken

Een goede wokpan beschikt over een dikke bodem. Dit zorgt ervoor dat de pan goed warmte kan verdelen en dat er geen hotspots ontstaan. Een hoge rand is ook noodzakelijk. Dit maakt het namelijk gemakkelijker om te roeren en te scheppen zonder dat de inhoud over de rand gaat.

Een goede grip is ook belangrijk. De handvatten moeten veilig en comfortabel vasthouden zodat de pan gemakkelijk te verplaatsen is.

4. Prijs

Wokpannen heb je in alle soorten prijzen. Bedenk wat je budget is en zoek een pan die aan je behoeften voldoet zonder daarvoor teveel te betalen. Sowieso hebben wij al de wokpannen met daarbij de beste prijs geselecteerd, zodat jij niet verder hoeft te zoeken.

5. Tip!

> Ga je voor een wokpan met anti-aanbaklaag? Zorg er dan voor dat je niet op te hoge temperaturen wokt. Als je wel op hoge temperaturen wokt, zorgt het ervoor dat de wokpan eerder slijt en dus minder lang mee kan. Dit is niet duurzaam. 

> Een pan met een koepelvormig deksel kan handig zijn om sauzen en vocht op te vangen tijdens het koken.

> Wil je een hele pannenset kopen? Bekijk eens de beste pannensets van 2024.


Veelgestelde vragen over wokpannen

Wat is het verschil tussen een hapjespan en een wokpan?

Er zijn 3 belangrijke verschillen tussen een hapjespan en een wokpan. Allereerst de vorm: een wokpan is vaak breder en dieper dan een hapjespan. Een wokpan heeft een ronde bodem, waardoor het makkelijker is om te roeren en te scheppen. Een hapjespan is vaak plat en rechthoekig of rond met een platte bodem.

Ten tweede de grootte: een wokpan is vaak groter dan een hapjespan. Tot slot is de prijs ook een verschil: een wokpan is vaak duurder dan een hapjespan, omdat ze vaak van hoogwaardigere materialen zijn gemaakt en een speciale vorm hebben.


Hoe heet wordt een wokpan?
Een wokpan kan erg heet worden. Een wokpan moet in staat zijn om hoge temperaturen aan te kunnen zonder dat deze beschadigt of vervormt. Traditioneel wordt een wokpan op een hoog vuur gebruikt, wat kan oplopen tot 260 graden. Het is wel belangrijk om te weten dat de temperatuur afhankelijk is van de grootte van de pan, het gebruikte materiaal en de bron van hitte. Sommige wokpannen kunnen, maar maximaal 160 graden hebben.


Wat is de beste wokpan voor inductie?
Dat is de 'Westinghouse Wokpan Inductie - Ø 30 cm'. Deze speciaal ontworpen is voor gebruik op inductiekookplaten. De Westinghouse wokpan is gemaakt van roestvrij staal en heeft een anti-aanbaklaag.

Wat is de beste wokpan voor gas?
Dat is de 'Swiss Pro+ - Marmeren Wokpan - Ø 32 cm'. De marmeren laag op de bodem van de pan is hittebestendig. Deze pan kan zeer snel en gelijkmatig opwarmen op gas. Het marmeren oppervlak heeft ook anti-aanbaklaag, wat betekent dat het makkelijker is om te reinigen en het voedsel niet aan de pan blijft plakken

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>