De Buyer pan inbranden: Zo doe je dat!

Geplaatst in Pannen op februari 3, 2023  

De Buyer is een merk dat bekend staat om zijn kwalitatieve kookpannen. Het zijn plaatstalen pannen met een hoog koolstofgehalte. Hiermee hebben de pannen een lange levensduur met perfecte bakeigenschappen. Niet voor niets behoren ze tot de beste koekenpannen van 2023.

Er is alleen wel 1 ding: voordat deze pannen klaar zijn om te gebruiken, moeten ze eerst worden ingebrand. In dit artikel leggen we uit hoe je een plaatstalen De Buyer pan op de juiste manier moet inbranden. Zo heb je jarenlang plezier van je pan! Lees snel verder.

Waarom moet je een De Buyer pan inbranden?

Inbranden van een DeBuyer is een belangrijk proces. Dit zorgt namelijk voor een natuurlijke anti-aanbaklaag op de bodem van de pan. Hierdoor zal voedsel minder snel aan de pan plakken en is het nog makkelijker om de pan schoon te maken. Verder versterkt het inbranden de pan, waardoor deze langer meegaat. Dit is vooral belangrijk bij De Buyer pannen, omdat deze pannen vaak van dikker materiaal zijn gemaakt en daardoor gevoeliger zijn voor beschadiging.

Welke materialen heb je hiervoor nodig?

Voordat je begint met het inbranden van je De Buyer pan, zijn er een aantal materialen die je nodig hebt. Hieronder een lijstje van de dingen die je nodig hebt:

  • Een schone pan
  • Zonnebloemolie of een andere neutrale olie
  • Een theedoek of keukenpapier
  • Een schoonmaakborstel of schuursponsje (dit is optioneel)

Een De Buyer pan schoonmaken

Allereerst moet je de pan schoonmaken. Het schoonmaken van een De Buyer pan is eenvoudig. Na gebruik is het belangrijk om de gietijzeren pan met warm water en een milde afwasmiddel te reinigen. Zo kan eventueel aangekoekt voedsel of restjes makkelijk loslaten. Gebruik hiervoor een schoonmaakborstel of schuursponsje als het nodig is. Het is aan te raden om de pan niet in de vaatwasser te doen. Dit kan namelijk de anti-aanbaklaag beschadigen. 

Het is ook aan te raden om de plaatstalen pan af en toe in te vetten met olie of vet, zodat de anti-aanbaklaag behouden blijft. Houd er rekening mee dat als u de pan vaak gebruikt, het inbrandproces (hieronder te lezen) regelmatig herhaald moet worden.

Hoe moet je De Buyer pannen inbranden?

Hierbij de 5 stappen hoe je een De Buyer pan inbrandt:

1. Reinig de plaatstalen pan

Voordat je begint met het inbranden van je pan, moet je deze eerst goed reinigen. Gebruik hiervoor warm water en een milde afwasmiddel. Zorg daarna dat je de pan goed afdroogt

2. Breng een dunne laag olie aan

Gebruik een theedoek of keukenpapier om een dunne laag zonnebloemolie of een andere neutrale olie op de bodem van de pan aan te brengen.

3. Zet de pan op laag vuur

Zet de pan op een laag vuur en laat deze ongeveer 10 minuten verhitten.

4. Beweeg de pan af en toe

Het is belangrijk om de pan tijdens het inbranden af en toe te bewegen, zodat de olie of het vet gelijkmatig verdeeld wordt. Let er ook op dat de pan niet te heet wordt, omdat dit kan leiden tot beschadiging.

5. Laat de pan afkoelen en je hebt een goede anti-aanbaklaag

Na ongeveer 10 minuten is de pan klaar voor gebruik. U kunt nu eten klaarmaken in de pan. Eet smakelijk!


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>