Het gebruik van gasflessen voor de barbecue wordt steeds populairder. Het biedt gemak en snelheid in vergelijking met traditionele houtskoolbarbecues. Maar hoe lang gaat een gasfles eigenlijk mee en hoeveel branduren kun je verwachten? In dit artikel bespreken we hoe lang je kunt bbq'en met een gasfles, hoeveel branduren je kunt halen uit 1 kg gas, hoe lang je kunt doen met een gasfles van 5 kg en welk soort gas het meest geschikt is voor de barbecue. Lees snel verder!

Hoe lang BBQ met 1 kg gas?

Om te beginnen: hoeveel branduren kun je halen uit 1 kg gas? Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de barbecue en de temperatuur waarop je de barbecue gebruikt. Over het algemeen kun je uit 1 kg gas wel 10 branduren halen. Als je een kleinere barbecue hebt en deze op een lagere temperatuur gebruikt, kun je hier een stukje langer over doen.

Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van 1 kg gas voor de barbecue, zijn er verschillende tips die je kunt toepassen. Ten eerste is het belangrijk om de barbecue goed voor te verwarmen voordat je begint met het grillen van het vlees. Hierdoor hoef je de barbecue niet op de hoogste temperatuur te gebruiken en bespaar je gas. Daarnaast is het aan te raden om het deksel op de barbecue te sluiten tijdens het grillen. Dit zorgt voor een betere warmtecirculatie en bespaart ook gas. Lees hier meer over wanneer je de deksel op de bbq moet doen.

Hoe lang doe je met een gasfles van 5 kg?

Als je een gasfles van 5 kg hebt, kun je hier natuurlijk veel langer doen dan met een gasfles van 1 kg. Gemiddeld kun je met een gasfles van 5 kg wel 50 branduren halen, afhankelijk van de grootte van de barbecue en de temperatuur waarop je deze gebruikt.

Om de levensduur van de gasfles te verlengen, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Controleer regelmatig of de gasfles niet beschadigd is en zorg dat deze op een droge en goed geventileerde plek staat. Ook is het aan te raden om de gasfles af en toe te wegen om te controleren hoeveel gas er nog in zit.


Welk soort gas voor BBQ?

Er zijn verschillende soorten gas beschikbaar voor de barbecue, zoals propaan, butaan en mengsels van beide. Propaan is het meest voorkomende type gas en is geschikt voor gebruik bij hogere temperaturen. Butaan is juist weer geschikt voor gebruik bij lagere temperaturen. Mengsels van propaan en butaan worden ook veel gebruikt voor de barbecue.

Het type gas dat het meest geschikt is voor de barbecue hangt af van de persoonlijke voorkeur en de vereisten van de barbecue. Propaan is bijvoorbeeld duurder dan butaan, maar heeft een hogere energie-inhoud. Tenslotte is het natuurlijk belangrijk om te controleren of het type gas geschikt is voor de barbecue die je gebruikt.

Wil je een nieuwe gasfles voor de bbq kopen? Of gewoon even rondsnuffelen welke gasflessen er online te verkrijgen zijn? Bekijk dan eens de beste gasflessen op Bol.com. Klik op de blauwe knop hieronder.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>