Houd je huis koel met ritsscreens op zonne-energie

Geplaatst in Blog op juni 19, 2024  

Veel mensen worden blij van de zomer. Het zonnetje schijnt vaker en de temperaturen gaan omhoog. Echter kan te veel zon ook vervelend zijn, als de zonnestralen naar binnen schijnen en het erg warm wordt in huis. Ritsscreens op zonne-energie van zonenscherm.nl zijn dan een goede oplossing voor dit probleem.

Voordelen van ritsscreens op zonne-energie

Met ritsscreens voor de ramen ben je verzekerd van een effectieve oplossing voor vervelende zonestralen. De laatste jaren zijn ritsscreens steeds populairder door hun stijlvolle afwerking en fijne eigenschappen.

Warme zonnestralen

Met ritsscreens zorg je ervoor dat de zon niet meer zo fel naar binnen schijnt. Je hebt dus geen last meer van hinderlijke zonnestralen. Ook houden ze de warmte tegen, door de isolatielaag die ontstaat tussen het raam en het doek. Je huis blijft dus lekker koel in de zomer.

Zicht naar buiten

In tegenstelling tot rolluiken werken screens niet 100% verduisterend. Door het speciale doek blijft er genoeg daglicht doorheen komen, en kun je naar buiten blijven kijken. Zo kun je lekker doorwerken in de studeerkamer of een boekje lezen op de bank.

Makkelijke montage

Ritsscreens op zonne-energie voorzien zichzelf van energie door het solar-paneeltje op de cassette. Hierdoor hoeven er geen gaten naar binnen geboord te worden voor de stroomvoorziening. De montage is daarom makkelijk en snel.

Windvaste screens

Bij ritsscreens zit het zonweringdoek vastgeritst in de zijgeleiders. Hierdoor kunnen ze flink wat wind aan! De wind kan niet achter het doek komen en het geheel gaat dus niet klapperen, wat bij gewone screens wel kan gebeuren. Om deze reden zijn ritsscreens ook uitermate geschikt voor hogere gebouwen of op woningen aan zee.

Welke doekkleur moet ik kiezen?

De kleur van je screen is erg belangrijk. Als de screens dicht zitten kijk je er vanaf de buitenkant tegenaan en hebben ze invloed op de sfeer van je gevel. Ook van binnenuit zie je de screens, dus de kleur moet goed bevallen.

De doekkleur is naast een stijlkeuze, ook erg bepalend voor de werking van het screen. Zo houden donkere kleuren veel beter de warmte tegen dan lichte kleuren. Dit heeft te maken met de absorbatiewaarde van donkere doeken. Die ligt veel hoger dan bij lichte kleuren, die vooral reflecteren. Voor ritsscreens is antraciet of zwart dus een erg goede keuze.

Donkere tinten hebben ook als voordeel dat je er beter doorheen kunt kijken dan door lichte tinten. Dit kan natuurlijk ook een nadeel zijn, als je uitzicht niet zo fraai is. Voor welke optie je kiest, ligt dus aan jouw situatie en wensen.

Solar-screens op maat

Het is uiteraard belangrijk dat je ritsscreens goed passen, voor de optimale werking ervan. Je kunt zelf de maten opmeten maar je kunt ook een inmeter laten langskomen. De inmeters van zonenscherm.nl weten precies waar ze rekening mee moeten houden om jouw ritsscreens naadloos te laten passen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>