Met deze 5 tips ruim jij snel je huis op!

Geplaatst in Blog op januari 24, 2023  

Je kent het wel, je woonkamer of keuken met tal van spullen en wanorde die dringend opgeruimd dient te worden. Echter is het niet altijd even gemakkelijk om een gestructureerd overzicht te maken waardoor orde en netheid voorzien word. Gelukkig zorgen wij voor een oplossing met onderstaande blog. Met 5 leerrijke tips zorg je ervoor dat jouw kamer in een mum van tijd weer spik en span is!

Tip 1: maak een structuur en plan

Zorg voor een gepaste structuur. Je wilt namelijk niet opruimen van de ene ruimte naar de andere. Werk per ruimte en per deel. Doe bijvoorbeeld eerst de afwas om vervolgens de keukentafel op te ruimen. Hierna is de woonkamer aan de beurt. Doordat je dit doet zorg je voor een structuur waar je brein mee verder kan.

Zorg ook dat je een juist plan hebt, door bijvoorbeeld vooraf de juiste schoonmaakmiddelen en andere zaken in huis te halen. Zo kun je een grote prullenbak om al je vuil in te gooien kopen bij prullenbak.org.

Tip 2: zorg voor opbergdozen en kasten

Niet altijd is er zogezegde ‘rommel’ aanwezig. Soms liggen nog bruikbare papieren, foto’s of andere materialen verscholen in de woonkamer of slaapkamer. Zorg dan ook voor een opbergkast waar deze zaken in kwijt kunnen.

Tip 3: zorg voor een preventieve aanpak

Om je huis op lange termijn sneller spik en span te maken, is het een goed idee om na een maaltijd plastiek en lege flessen meteen op te ruimen. Hierdoor verlies je minder tijd en energie bij je volgende schoonmaak. Om dit mogelijk te maken is een prullenbak 60 liter een ideaal item om in huis te hebben.

Tip 4: opruimen doe je niet alleen

In een huis ben je vaak niet alleen. Betrek dan ook je partner of kinderen in deze klus. Zorg bijvoorbeeld voor een whiteboard waarin iedereen zijn huishoudelijke klussen staan opgesomd. Hierdoor ziet niemand iets over het hoofd. En is een proper huis ten alle tijden gegarandeerd!

Tip 5: plan een vaste dag in

Opruimen is niet iets wat je één keer per jaar doet. Hier moet je regelmaat in vinden waardoor het een routine wordt. Daarom is het hebben van een vaste opruimdag belangrijk. Plan bijvoorbeeld je weekend zo in dat zondagvoormiddag of namiddag jouw ‘opruimmoment’ wordt.

Kortom, maak er een gewoonte van om je huis op te ruimen. Door het twee keer per week in te plannen zorg je ervoor dat jouw woning in goede staat verkeerd. Daarnaast is opbergdozen, vuilbak etc. cruciaal om papieren, afval te ordenen en eventueel weg te gooien. En onthoud! Bij opruimen sta je nooit alleen, zorg voor leuke muziek waardoor je deze vervelende taak snel kan afronden. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>