Muggen verjagen: Tips voor buiten, in de slaapkamer en op het terras

Geplaatst in Bestrijding op maart 15, 2023  

Muggen zijn vervelende insecten die niet alleen je nachtrust kunnen verstoren, maar ook allerlei ziektes kunnen overbrengen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om muggen te verjagen en te bestrijden. In dit artikel vertellen we tips hoe je muggen buiten, in de slaapkamer en op het terras kunt verjagen. Ook geven we aan welke middelen het beste hiertegen werken.

Muggen verjagen buiten

Muggen broeden graag in stilstaand water, dus zorg ervoor dat er geen plasjes water in de buurt zijn. Daarnaast kun je bepaalde planten in de tuin zetten die muggen op afstand houden, zoals citroenmelisse, lavendel en rozemarijn. Ook kun je gebruik maken van een ventilator om de luchtstroom te vergroten, waardoor muggen minder snel op je afkomen. Verder zijn er speciale horren voor je deuren en ramen om muggen buiten te houden.

Als je toch gestoken bent, kun je de jeuk en de zwelling verminderen d.m.v. een verkoelende gel of crème, zoals aloë vera. Om te voorkomen dat je muggenbeten openkrabt, kun je een pleister of verbandje over de beet plakken.

Muggen verjagen in de slaapkamer

Muggen houden van warme, vochtige ruimtes. Zorg er dus voor dat de slaapkamer goed geventileerd en niet te warm is. Een klamboe boven het bed kan voorkomen dat muggen je 's nachts kunnen steken. Zorg er wel voor dat de klamboe goed dichtgeritst is, anders kunnen die irritante muggen alsnog alle kanten op.

Daarnaast kun je gebruik maken van speciale middelen, zoals muggensprays en lotions met DEET. Deze middelen zijn effectief, maar gebruik ze wel met mate en volg de instructies op de verpakking. Andere middelen zoals citronella en eucalyptusolie zijn iets minder effectief dan DEET, maar wel veiliger in gebruik.

Verder is een goede muggenlamp of een anti muggen stekker misschien ook wel een goed idee!

Muggen verjagen op het terras

Op het terras kun je ook gebruik maken van bijvoorbeeld citronella kaarsen en andere geurkaarsen met een muggen werende werking. Ook kun je een ventilator plaatsen, wat muggen heel onprettig vinden. Als je buiten gaat zitten, kun je het beste lange kleding dragen en een muggenspray gebruiken. Zorg er natuurlijk wel voor dat de spray niet op je eten of drinken terecht komt.

Middelen tegen muggen

Gelukkig zijn er verschillende middelen tegen muggen beschikbaar. Je hebt chemische en natuurlijke middelen. DEET is een middel dat veel gebruikt wordt en effectief is tegen muggen. Maar toch kan het (bij overmatig gebruik) ook schadelijk zijn voor mens en milieu.

Natuurlijke middelen zoals citronella, lavendel olie en eucalyptus olie worden ook vaak gebruikt als middelen tegen muggen. Het gebruik van horren voor ramen en deuren en het dragen van bedekkende kleding kan ook helpen om muggenbeten te voorkomen. Bol.com heeft een goed assortiment aan middelen tegen muggen. Klik op de blauwe knop hieronder om naar de beste insectenbestrijders te gaan.

Heb je ook last van andere insecten? Bekijk dan ook deze artikelen:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>