Ondernemen vanuit huis

Geplaatst in Blog op december 24, 2023  

Je bent je eigen onderneming gestart en je kan voorlopig alle werkzaamheden eenvoudig vanuit huis doen. Hiervoor is natuurlijk wel een prettige werkplek nodig. Het meest ideale is een eigen kamer in huis die je kan ombouwen tot een thuiskantoor. Zo kan je werk en privé gescheiden houden. Kleed je werkplek aan met leuke accessoires en kies voor een warm kleurtje op de muur zodat je er een fijne ruimte van maakt waar je graag komt.

Ergonomisch werken

Als je ervoor kiest om je bedrijf vanuit huis te runnen, dan is het belangrijk om ergonomisch te werken. Op deze manier kan je op een gezonde en veilige manier thuis werken. Ergonomisch werken betekent onder andere goede bureaustoelen en verstelbare bureaus. Werk je ergonomisch, dan zul je merken dat je ontspannen en productief kan werken. Laten we beginnen bij de aanschaf van een verstelbare bureaustoel. Een ergonomische bureaustoel is in te stellen naar je lichaam en draagt hierdoor bij aan een betere zithouding. Daarbij voorkom je rug- en nekklachten. Een verstelbaar bureau kan je geheel aan jouw lichaamslengte aanpassen. De verstelbaarheid is bij een ergonomisch bureau de belangrijkste factor. Misschien is verlichting niet iets waar je direct aan denkt maar ook dat is van essentieel belang. Voldoende licht, goede lichtrichting en een fijne lichtkleur zorgt voor een gezonde werkdag waarbij de kans op vermoeidheid verminderd wordt.

De meubels uitkiezen

Om van het interieur een geheel te maken, wil je waarschijnlijk de inrichting van je thuiswerkplek aanpassen aan de rest van het interieur. Heb je een landelijk interieur dan zit je met bruintinten altijd goed. Denk aan een beige of lichtbruine bureaustoel. Kleed de ruimte aan met houten meubels en een warme kleur op de muur. Is jouw woning industrieel ingericht, dan kan je stoere meubels uit gaan kiezen en een beton(look) vloer aanleggen. Vergeet niet om je werkplek aan te kleden met planten, zijden bloemen of een schilderij.

Attentie richting je klanten

Is je werkplek helemaal af en ben je al een tijdje succesvol aan het ondernemen, dan is het leuk om je klanten af en toe te verrassen met een origineel cadeau. Hebben ze voor een bepaald bedrag aan goederen of diensten bij je afgenomen, dan kan je ze bij de bestelling een presentje meesturen. Dit kunnen bedrukte pennen, tassen of USB sticks zijn. Maar ook koffiekopjes met logo bedrukken is een uniek cadeau dat waarschijnlijk dagelijks gebruikt gaat worden. Op zoek naar relatiegeschenken of promotieartikelen voor je bedrijf? Neem dan een kijkje op Bedrukken.nl en vind het leukste relatiegeschenk voor je klanten.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>