Organische vormen in je interieur aanbrengen zie je bij steeds meer mensen terugkomen. Dit kunnen ronde vormen zijn, maar ook andere vloeiende en zachte vormen kun je in je interieur verwerken. Ronde vloerkleden, ovale tafels of een spiegel in organische vorm zijn hier perfecte voorbeelden van! 

Wat bedoelen we met organische vormen?

Organische of ook wel natuurlijke vormen genoemd, zul je herkennen door de vloeiende lijnen. Er zijn geen strakke en rechte hoeken. Een organische vorm is dan ook moeilijk te omschrijven, maar wel makkelijk te typeren.  Vaak wordt het geïnspireerd op de natuur en de vormen die daarin voorkomen. Door organische vormen in je eigen interieur te verwerken kun je een mooie zachtheid in je interieur creëren. Een ovaal vloerkleed onder de bank of tafel zal een strak en hoekig interieur weer in balans kunnen brengen. Het maakt je interieur direct een stuk zachter en speelser. 

Organische vormen in meubels

Ook in meubels kun je organische vormen terugvinden. Dit kan natuurlijk in de vorm van een bank met ronde vormen, maar een ovale of ronde tafel valt ook al onder een organische vorm. Er zijn tegenwoordig ook veel mooie tafels te vinden die niet perfect rond of ovaal zijn, maar juist meer vloeiende lijnen hebben.  Andere vormen uit de natuur kan natuurlijk ook. Een boomstamtafel waarvan de randen hun natuurlijke lijn hebben behouden kan ook prachtig staan en zal je interieur meer in balans kunnen brengen. 

Organische accessoires

De makkelijkste manier om organische vormen in je interieur toe te voegen blijft toch via accessoires. Er zijn veel prachtige organische accessoires te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld een mooi kunstwerk met organische vormen aan de muur hangen. Dit brengt zowel balans als kleur aan in je interieur.  Ook een spiegel in organische vorm zul je makkelijk kunnen vinden. Een spiegel in een vloeiende vorm brengt rust en sfeer aan in de kamer, maar kan er ook voor zorgen dat een ruimte lichter wordt als het daglicht de ruimte in kaatst. Een grote organische spiegel boven het dressoir of als passpiegel in de hal zal overal tot zijn recht komen. Inspiratie op gedaan? Ga dan je gang en maak er wat van!

Afbeelding met meubels, overdekt, interieurontwerp, bank
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>