Tips & 5 ideeën voor een Moderne Slaapkamer met Schuin Dak

Geplaatst in Inspiratie op augustus 2, 2023  

Hoe kun je het best een zolder of slaapkamer met schuin dak inrichten? In dit artikel wordt praktische informatie gegeven over het creëren van moderne slaapkamer ideeën voor een schuin plafond.

Schuine daken kunnen zorgen voor eventuele opstakels en moeilijkheden. Tijdens het lezen van dit stuk zal je merken dat een romantische en moderne slaapkamer met schuin dak en inspiratie daarvoor, helemaal zo gek nog niet is. Woonio gaat deze uitdaging graag aan! Maak je slaapkamer mooi met deze 5 producten in dit artikel.

3 tips voor een moderne slaapkamer met schuin dak

Je ziet het relatief vaak: Slaapkamers met schuine daken. Dit zorgt ervoor dat je minstens aan 1 kant een schuine wand aantreft. Sommigen vinden zo'n wand maar vervelend en hinderlijk, maar eigenlijk kan je er oneindig veel kanten mee op. Dit zijn een aantal voorbeelden:

Gebruik lichte kleuren

Waarom? Lichte kleuren verruimen. Ook stralen lichte kleuren rust en kalmte uit. Een donkere vloer creërt diepte en vergroot daarmee de ruimte. Licht beïnvloedt de sfeer in een ruimte door de warmte of koelte van de stralen. Ook kan het dimmen van licht een compleet andere ambiance geven.

Bedenk wat de beste plekken zijn om je meubels te plaatsen

Zet een bed niet direct tegen de schuine wand, zodat je niet je hoofd stoot. Daarnaast kunnen andere meubels die laag genoeg zijn prima onder de schuine wand geplaatst worden. Zorg dat je het looppad verstandig plaatst, want anders ga je je op lange termijn ergeren aan bukken. 

Doe online inspiratie op 

Online staat eindeloos veel wooninspiratie. Omdat het lastig is om zelf te bedenken wat de mogelijkheden zijn, staan hieronder 5 ideeën om jouw slaapkamer met schuine wand te laten schitteren.


5x slaapkamer ideeën & inspiratie voor een modern schuin dak

Woonio heeft puur ter inspiratie 5 producten van Bol.com voor je op een rij gezet voor slaapkamer ideeën voor een schuin dak en modern -en hedendaagse tips. De bron staat bij ieder product vermeldt. De top 5 bestaat uit uiteenlopende maar leuke ideeën voor een schuine wand.

Tips en ideeën voor een moderne slaapkamer met schuin dak
Opbergruimte

1. De Hoppa! kast

 • Geen achterwand
 • Draaggewicht
 • Kan worden uitgebreid
 • Er kan stof op de planken komen

Deze veelzijdige kast van Hoppa is een toffe oplossing en geschikt voor iedereen met een kleine zolder slaapkamer met een schuin dak. De kast loopt namelijk af en past dus tegen jouw schuine wand. De lege vakken bieden veel ruimte voor opslag. Oorspronkelijk is dit een boekenkast, maar de kast biedt meer mogelijkheden.

Doordat de achterwand van deze kast ontbreekt, lijkt er meer ruimte te zijn. Een achterwand sluit namelijk alles erachter af, dat is bij deze kast niet het geval. Elke plank kan vijftien kilo dragen. Aangezien deze kast eigenlijk gemaakt is voor boeken, moeten de planken bestand zijn tegen wat gewicht. De Hoppa kan worden uitgebreid met organizers. Dit zijn stoffen boxen. Deze boxen beschermen spullen tegen vuil.

Doordat dit een open kast is zonder deurtjes of lades, zullen de planken onder het stof komen te zitten. Dit vergt dus wekelijks onderhoud.

Tips en ideeën voor een moderne slaapkamer met schuin dak
decoratie

2. Het Koho Carpets vloerkleed

 • Zeer goed materiaal en duurzaam
 • Lage prijs
 • Uitwasbaar
 • De lichte kleur kan misschien een nadeel zijn

Dit vloerkleed van Koho is een moderne en rustige toevoeging aan de slaapkamer. De crémekleur breekt het wit. Leg dit kleed langs je bed of midden in de kamer. Geschikt voor liefhebbers van comfort, want comfortabel is dit kleed zeker. 


Het kleed is gemaakt van polyester. Dit materiaal behoudt zijn vorm en is daarom duurzaam. Verder kreukt of krimpt polyester niet. Daarnaast kost het maar 19,95 euro. Dat is weinig voor het product dat je ervoor terugkrijgt. Heb je wat laten vallen of is het kleed toe aan een wasbeurt? Dit is geen punt, want dit kleed is uitwasbaar.

Er is weinig aan dit product op te merken, maar omdat dit product licht is van kleur, zie je snel stof, haar of vuil liggen.

Tips en ideeën voor een moderne slaapkamer met schuin dak
staande lamp

3. Yilofy ledlamp

 • Dimbare verlichting
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Met afstandsbediening bestuurbaar
 • Niet waterbestendig

Het creëren van romantische sfeer. De lamp van Yilofy tilt sfeer naar een hoger level. Deze lamp is op hoogte verstelbaar en heeft een modern design. De lamp is via Bluetooth, afstandbediening en een mobiele app eenvoudig te bedienen. Geschikt voor de ultieme liefhebber van modernisme. De eyecatcher voor je kamer!

De Yilofy is uitgerust met diverse mogelijkheden om jouw slaapkamer een extra moderne touch te geven. Zo kun je de lamp dimmen tot de gewenste felheid en zorgt ledverlichting voor sfeer. Dit is een staande hoeklamp met een smal design. Hierdoor neemt de lamp weinig tot geen ruimte in beslag. Dit is van groot belang voor een kamer met een schuin dak.

Je kunt deze lamp met een afstandbediening besturen. Daarnaast kun je de kleur wijzigen. Ook reageert de Yilofy op geluid. De IP waarde is maar 20. Dit betekent dat de lamp niet tegen water kan. Hier moet je dus wel rekening mee houden.

Tips en ideeën voor een moderne slaapkamer met schuin dak
sfeer licht

4. Pendant LED hanglamp

 • Uniek design
 • In hoogte verstelbaar
 • Met lichtbron
 • Geen dimfunctie

De langwerpige hanglamp geeft een knus gevoel door de warme ledverlichting. De lamp is met tien watt zuinig en geschikt voor mensen met kleinere slaapkamers met schuine wanden of liefhebbers van slimme technologie.


De langwerpige ledlamp geeft een minimalistische look en neemt dus ook weinig ruimte in. Tijdens het installeren kun je de lamp op de gewenste hoogte instellen zodat er geen onnodige ruimte wordt verbruikt. De ledverlichting is inbegrepen.

Helaas kan je de felheid bij deze lamp niet reguleren. Dit kan een nadeel zijn, indien je gewend bent aan dimfunctie.

Tips en ideeën voor een moderne slaapkamer met schuin dak
spiegels

5. Zeshoekige muursticker spiegels

 • Oppervlakken; zelfklevend en overal op te plakken 
 • Creatief, zo wordt het nooit saai
 • Mooi formaat
 • Kan wat tijd kosten om ze allemaal te plakken

Moderner kan niet met deze schitterende set spiegels. Je koopt deze set van vijftien spiegels al voor 59,00 euro. Het maakt de slaapkamer helemaal af en neemt geen ruimte in. Geschikt voor de ultieme fan van speelse en romantische stijlen.

De tegels zijn zelfklevend en kunnen aan alle oppervlakken worden bevestigt, zoals hout, glas en plastic. Doordat je de vijftien tegels in een zelfgekozen lay-out kunt bevestigen, wordt het nooit saai. Op het eerste gezicht lijkt dit geen grote spiegel. Echter, wanneer je deze spiegels vlak naast elkaar plakt, krijg je alsnog een grote spiegel. Alles is mogelijk.

Om het formaat van de spiegel aan te passen ben je wel een tijdje bezig. Je moet de spiegels stuk voor stuk verplaatsen.


Een zolder / slaapkamer met schuin plafond: waar moet je op letten bij het kopen van producten? 

Bij aanschaf van alle bovenstaande genoemde producten, moet je rekening houden met een aantal aspecten om miskopen en teleurstellingen te voorkomen, zoals:

 • Budget: Spreek een bedrag af met jezelf voordat je aankopen doet en overschrijd dit bedrag niet.
 • Gebruiksvriendelijk: Bijvoorbeeld het vloerkleed van polyester dat eenvoudig te reinigen is of lampen met een smal en verstelbaar design.
 • Stijl: Selecteer de decoratie en accessoires op basis van je stijl. Op die manier koop je enkel wat jij mooi vindt.
Tips en ideeën voor een moderne slaapkamer met schuin dak

Ga aan de slag met bovenstaande tips en geniet van een prachtige slaapkamer met een schuin dak, want het heeft daadwerkelijk ook veel unieke voordelen! Benut de ideeën voor een zolder met een schuin dak dus goed.

Wil je je slaapkamer ook nog een stukje meer romantisch maken? Ga dan naar 5 ideeën om je slaapkamer romantisch te maken of klik op de knop hieronder voor meer inspiratie.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>