Wil jij graag een romantische slaapkamer? En ben je op zoek naar romantische slaapkamer inspiratie en leuke ideeën? Dan ben je met het lezen van dit artikel op een goed startpunt aangekomen. 

In dit artikel vind je diverse producten die wij hebben geselecteerd op basis van diverse criteria. Op Woonio.nl vind je namelijk de leukste product reviews en doe je ongetwijfeld voldoende inspiratie op voor je eigen romantische slaapkamer. Geef je relatie meer diepgang en creëer jouw ultieme romantische slaapkamer met de 5 producten in dit artikel.

Wat is een Romantische slaapkamer?

Het is goed om eerst te bedenken wat een romantische slaapkamer nu eigenlijk is. Wil jij graag een sfeervolle slaapkamer vol met romantische lampjes? Of wil jij liever een romantische slaapkamer met een lieve en zachtaardige touch? Door te experimenteren met verlichting, beddengoed, decoratie en geuren kan je je romantische slaapkamer dusdanig ontwerpen dat deze altijd bij jou en jouw wensen past.

Een romantische slaapkamer zorgt voor rust en intimiteit. Om dit te bereiken kan je het beste werken met zachte kleuren, gele verlichting en een zwoele geur van bijvoorbeeld rozen of andere bloemen.

> Het creëren van de juiste sfeer met romantische kleuren en verlichting

Een romantische slaapkamer kan je bereiken door te spelen met kleuren en verlichting. Een kleine romantische slaapkamer is van zichzelf al heel sfeervol, maar je kan dit extra aanzetten door te werken met gele verlichting en kleine spotjes.

Voorkom in ieder geval dat de verlichting te fel wordt of dat er te veel daglicht naar binnen valt. Denk bijvoorbeeld aan romantische lampen die uitstralingslicht en schaduwen creëren.

En wil je het helemaal romantisch maken? Dan kan je natuurlijk altijd kiezen voor een romantische kamer met kaarsjes. Let in dat geval dan wel goed op, want brandende kaarsen brengen natuurlijk wel risico's met zich mee.

Vind je brandende kaarsen toch te risicovol? Dan zijn er vaak ook LED-lampen beschikbaar die je kan dimmen zodat er een intieme en zachte ambiance ontstaat.

Slaapkamer romantisch maken inspiratie

> Kies luxe beddengoed voor comfort en romantiek

In een romantische slaapkamer hoort luxe en romantiek natuurlijk centraal te staan. Maar ook comfort mag niet ontbreken. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor comfortabel en luxueus beddengoed om je slaapkamer romantisch aan te kleden.

Kies voor romantische patronen, zoals hartjes, gouden patronen en hele zachte materialen. Afhankelijke van de sfeer die je wilt creëren is er op het gebied van zacht en luxueus beddengoed heel veel mogelijk. Slaap lekker romantisch onder zacht en comfortabel beddengoed om in een intieme sfeer naar bed te gaan, maar ook om in een intieme sfeer te ontwaken.

Slaapkamer romantisch maken inspiratie

> Romantische decoratie en geur

Een romantische slaapkamer gaat natuurlijk niet alleen om beddengoed en verlichting. Ook romantische decoratie en geuren spelen een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van geurkaarsen, zachte kussentjes, intieme vaasjes en en zachte tapijtjes.

Wil je je slaapkamer heel persoonlijk aankleden? Dan mogen foto's van mooie en romantische momenten natuurlijk niet ontbreken.


5 ideeën als inspiratie voor een Romantische Slaapkamer

Ben jij er klaar voor om je eigen slaapkamer om te toveren tot een romantische slaapkamer? Kijk dan eens naar onderstaande producten. Deze producten zorgen ervoor dat jij binnen no-time over een hele romantische slaapkamer bezit.

Dimbare verlichting voor een romantische slaapkamer
Dimbare verlichting

1. Calex Slimme Lamp - Set van 2 stuks

 • Prachtige verlichting
 • SMART systeem bedienen via je telefoon
 • Geeft een warme sfeer
 • Bevat geen armatuur

Deze set dimbare verlichting is perfect voor een intieme sfeer in de slaapkamer. De verlichting geef voldoende licht wanneer dat nodig is, maar wanneer je een intieme sfeer wilt creëren kan je de lampen eenvoudig dimmen. De lampen zijn dimbaar via een app op je telefoon, wat ervoor zorgt dat je de verlichting altijd kan dimmen.


Door de gouden coating zorgen ze voor een warme sfeer in de ruimte. Het nadeel van de lampen is dat de geen armatuur bevatten. Deze kan je natuurlijk zelf uitkiezen of zelf maken. 

Slaapkamer romantisch maken inspiratie
Dimbare tafellamp

2. Dimbare Crystal Tafellampen-USB Touch

 • Absoluut sfeerverhogend
 • Draadloos
 • Inschakelen met sensor
 • Verlichtingstijd maximaal acht uur

Deze dimbare tafellamp is een echte eye-catcher in iedere romantische slaapkamer. Dit product is geschikt voor iedereen die meer sfeer wil creëren in de slaapkamer of in de woonkamer. Doordat de lamp beschikt over drie dimbare kleuren bepaal jij zelf welke sfeer je in de kamer wilt hebben. 


Je kan de lamp inschakelen door de sensor aan te raken en doordat de lamp via een USB-kabel op te laden is, kan je deze lamp heel flexibel neerzetten. Het opladen met de USB-kabel is wel gelijk een nadeel want de verlichtingstijd is maximaal zes tot acht uur.

Slaapkamer romantisch maken inspiratie
Eenkleurig beddengoed

3. Romantisch eenkleurig beddengoed, 220 x 240 cm

 • Romantisch design
 • Praktisch beddengoed
 • Duurzame stof
 • Niet geschikt als je meer soorten kleuren wil

Dit romantische, eenkleurige beddengoed met een golvend patroon, is geschikt voor iedereen die direct een romantische sfeer in de slaapkamer wil creëren. Het beddengoed is geschikt voor een tweepersoonsbed en is gemaakt van extreem duurzame materialen. 


Het beddengoed is zeer comfortabel en eenvoudig te wassen. Het nadeel is dat dit beddengoed eenkleurig is. Ben je fan van kleur of wil je juist meerdere sprankelende kleuren naar voren laten komen? Dan is dit type beddengoed wat minder geschikt.

Slaapkamer romantisch maken inspiratie
Grappige Sierkussens

4. Kussenset-2 stuks-Mr. Right & Mrs. Always Right 

 • Humor is goed in een relatie
 • Duurzaam materiaal
 • Niet kopen als je ruzie hebt

Romantiek is natuurlijk liefde en intimiteit, maar ook humor maakt deel uit van een romantische slaapkamer. Deze kussenset is het perfecte voorbeeld van een combinatie van liefde, humor en romantiek. Verras je geliefde met dit kussen, dat ook nog eens gemaakt is van duurzame materialen. 


Het kussen kan gebruikt worden als sfeermaker, maar je kan het ook gebruiken als kussen in een stoel. Ben je meer van de romantiek in zijn puurste vorm? Dan is dit kussentje minder geschikt.

Slaapkamer romantisch maken inspiratie
Geurkaarsen

5. Romantische geurkaarsen geschenkset - Rozen

 • 1 lange kaars & 1 korte brede kaars
 • Zorgt voor een intieme sfeer
 • Brandt circa 24 uur

Wist je dat geur heel belangrijk is bij het uitten van romantiek? Deze kaarsen gaan je daar ongetwijfeld bij helpen. Deze kaarsen zijn gemaakt van gel-wax en heeft een geur van rozen. Het design van de kaars is al romantisch op zichzelf, maar in combinatie met de rozengeur is het een ultieme en romantische kaars. De kaars geeft een licht kleur af wat de sfeer romantisch zal maken. Het nadeel van deze kaars; na 24 uur is het helaas voorbij met de pret.


Meer Romantische Slaapkamerideeën 

Nu jij je eigen romantische slaapkamer hebt gecreëerd en je romantische slaapkamer verlichting hebt toegepast, is het natuurlijk zaak om je romantische slaapkamer ook te gebruiken. Intieme momenten in de slaapkamer kunnen heel veelzijdig zijn.

Denk bijvoorbeeld aan een ontbijtje op bed, of een heerlijke massage. Wanneer je de rozen geurkaas gebruikt weet je zeker dat de massage een zeer romantisch avondje gaat opleveren. Speel je liever spelletjes? Ook dat kan natuurlijk in de romantische slaapkamer.

Door gebruik te maken van dimbare verlichting heb je voldoende licht wanneer dat nodig is, maar kan je ook spelen met de sfeer door de lampen te dimmen. Ideaal dus! Door een romantische slaapkamer geef jij je relatie meer diepgang, intimiteit en geluk.

Wil jij dit ook? Gebruik de inspiratie en de product reviews om jouw eigen romantische slaapkamer te creëren. Kies voor de geurkaars, het leuke kussentje of de dimbare verlichting en laat jouw relatie groeien en bloeien!

Heb je een slaapkamer op zolder met schuin dak? Bekijk dan hier 5 ideeën voor een Moderne Slaapkamer met Schuin Dak of klik op de knop hieronder voor meer inspiratie.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>