Wat is het verschil tussen een hapjespan en wokpan?

Geplaatst in Pannen op januari 31, 2023  

Wat zijn de verschillen tussen een hapjespan en wokpan? Hapjespan en wokpan zijn beide soorten pannen die worden gebruikt om voedsel te bereiden. Beide pannen zijn gemaakt om te worden gebruikt op een hoog vuur en hebben een hoge rand om eten in te houden tijdens het koken.

Ze worden vaak met elkaar verward, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen. Het is goed om te weten wat de verschillen zijn voordat je een aankoop doet. Hieronder bespreken we de belangrijkste verschillen tussen hapjespan en wokpan. Lees snel verder.

Wat is het verschil tussen een hapjespan en een wokpan?

Het verschil tussen een hapjespan en een wokpan zit hem in een aantal zaken. Een hapjespan heeft vaak een glas oppervlak terwijl een wokpan juist ruw is. Een wokpan heeft daarnaast vaak een komvormige vorm terwijl een hapjespan wat minder vormen heeft. 


Dit zijn de verschillen tussen een hapjespan en een wokpan

Er zijn drie punten waarop de verschillen duidelijk zichtbaar zijn. Woonio heeft deze uitgebreid beschreven.

1. De materialen

De hapjespan is meestal gemaakt van gietijzer, roestvrij staal (RVS) of aluminium. Deze materialen houden de warmte goed vast en verdelen deze gelijkmatig, waardoor voedsel gelijkmatig wordt gebakken. Deze pan is perfect voor het bereiden van kleine hapjes, zoals gebakken aardappelen, spekjes en uien.

Een wokpan is meestal gemaakt van gietijzer en heeft een komvormige vorm. Deze pan heeft een minder dikke bodem dan de hapjespan, maar de zijkanten zijn hoger. Dit maakt het makkelijker om voedsel te roeren en te scheppen tijdens het koken.

2. Het oppervlakte

Een ander belangrijk verschil tussen hapjespan en wokpan is het oppervlak. Hapjespannen hebben meestal een glad oppervlak, terwijl wokpannen juist ruw zijn. Dit ruwe oppervlak zorgt ervoor dat voedsel niet aan de pan blijft plakken tijdens het koken en maakt het makkelijker om voedsel te roeren en te scheppen.

3. De grootte

Ook is de grootte van de pan een belangrijk verschil tussen hapjespan en wokpan. Hapjespannen zijn meestal kleiner en meer geschikt voor het bereiden van kleinere hoeveelheden voedsel. Wokpannen zijn groter en meer geschikt voor het bereiden van grote hoeveelheden.

Om het even kort samen te vatten: hapjespannen en wokpannen zijn beide goede pannen voor het bereiden van voedsel. Het is belangrijk om te weten wat het verschil is tussen deze twee soorten pannen, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw kookbehoeften. Of je nu kleine hapjes of grote gerechten bereidt; een hapjespan of wokpan zal je helpen bij het serveren van een feestmaal. Check hier de beste hapjespan, terwijl je hier de beste wokpan van 2023 ziet!


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>