Het vinden van een goede makelaar kan een lastige opgave zijn. Er zijn natuurlijk een hoop makelaars actief en jij wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij bij de makelaar komt die jouw droomhuis gaat vinden. Overigens wil je niet alleen dat de makelaar je droomhuis vind, je wil ook dat deze hem voor een zo laag mogelijke prijs voor je koopt. Dat laatste kan anno 2022 een lastige opgave zijn. Er zijn nou eenmaal veel mensen die een huis willen kopen en het aanbod is schaars. Juist daarom is het belangrijk dat je in zee gaat met een makelaar die de markt kent. Een makelaar die echt verstand heeft van zaken. Wil jij deze vinden? Lees dan onderstaand waar je op moet letten!

Vergelijk aanbieders met elkaar

Het eerste wat je moet doen op het moment dat jij op zoek bent naar een goede makelaar, is het vergelijken van aanbieders met elkaar. Maak gebruik van Google, bekijk websites en lees reviews. Woon jij in Amsterdam? Zoek dan specifiek naar een makelaar Amsterdam. Ga vervolgens met de aanbieders met een goede naam in gesprek en ga op zoek naar een persoonlijke klik. De belangen zijn namelijk groot bij het kopen van een huis en de betreffende makelaar zal jou zo goed mogelijk moeten begrijpen. Dit maakt het samenwerken in ieder geval een stuk aangenamer en vergroot de kans op succes.

Verdiep je in portfolio’s

Naast het bovenstaande is het ook verstandig om portfolio’s van makelaars te bekijken. Zo krijg je vaak al een goed beeld van het eerdere werk van makelaars. Welke woningen hebben zij zelf in hun portfolio en voor welke prijzen hebben zij woningen al eerder verkocht?

Zorg voor een goed beeld qua tarieven

De tarieven die de makelaar vraagt zullen niet leidend moeten zijn tijdens je zoektocht naar een goede makelaar. Echter raden we het je wel aan om je hierin te verdiepen. Je wil natuurlijk geen dief van je eigen portemonnee zijn. Doe daarom onderzoek en zorg ervoor dat je een goed beeld krijgt van de prijzen in de markt.

Bekijk goed waar een makelaar jou bij kan helpen

Ga jij op zoek naar een goede makelaar? Dan is het verstandig om van tevoren goed te bepalen waarvoor je de makelaar nodig hebt. Gaat het alleen om een taxatie of wil je de makelaar eerst je huidige woning laten verkopen om vervolgens een nieuwe woning voor je aan te schaffen? Zorg ervoor dat je dit goed helder hebt, de makelaar kan jou vervolgens een gericht voorstel doen. Ben jij benieuwd naar hoeveel jouw woning waard is? Hier heb je niet per se een makelaar voor nodig. Je kan namelijk gemakkelijk je eigen woningwaarde berekenen. Succes!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>