Wat te doen tegen Fruitvliegjes?

Geplaatst in Bestrijding op maart 15, 2023  

Fruitvliegjes zijn kleine, vliegende insecten die zich snel kunnen voortplanten. Ze voelen zich thuis in vochtige, donkere omgevingen. Ze voeden zich vooral met rottend fruit en organische stoffen. Daarom zitten ze vaak in de keuken en andere plekken waar voedsel wordt ligt. Fruitvliegjes kunnen zich snel verspreiden en kunnen daarom een grote overlast vormen. In dit artikel vertellen we waar de fruitvliegjes vandaan komen en wat je kunt doen om te fruitvliegjes te bestrijden.

Waar komen fruitvliegjes vandaan?

Fruitvliegjes komen meestal van buiten en kunnen zich via open deuren en ramen naar binnen verspreiden. Ze worden aangetrokken door rottend fruit, voedselresten en vuilnisbakken die niet regelmatig worden geleegd. Fruitvliegjes kunnen zich ook snel voortplanten, wat het probleem alleen maar erger maakt.

Wat helpt tegen fruitvliegjes?

De beste manier om van fruitvliegjes af te komen, is door te voorkomen dat ze je huis binnenkomen. Dit kan bijvoorbeeld door een vliegengordijn.
Houd de keuken schoon en zorg ervoor dat er geen voedselresten achterblijven op het aanrecht of in de vuilnisbak. Bewaar fruit en groenten in de koelkast zodat het zo niet gaat rotten. Zorg ook voor goede ventilatie in de keuken.

Hoe kom ik van fruitvliegjes af?

Als je toch fruitvliegjes in huis hebt, zijn er verschillende manieren om ze te bestrijden. Een natuurlijke manier om fruitvliegjes te bestrijden is door een kommetje te vullen met azijn en een paar druppels afwasmiddel. De fruitvliegjes worden aangetrokken door de azijn, en het afwasmiddel zorgt ervoor dat ze verdrinken. Een andere manier is door een rijpe banaan in een afgesloten zakje met gaatjes erin te leggen. De fruitvliegjes worden aangetrokken door de banaan en blijven vastzitten in het zakje.

Als natuurlijke methoden niet werken, kun je chemische middelen gebruiken zoals een fruitvliegjes spray. Deze spray bevat gif en doodt de fruitvliegjes snel, maar let er wel op dat je deze spray niet gebruikt in de buurt van voedsel.

Fruitvliegjes vangen

Je kunt ook online een fruitvliegjesval kopen bij bijvoorbeeld bol.com. Een fruitvliegjesval is een perfecte manier om fruitvliegjes te vangen en te verwijderen om de volgende redenen:

  1. Het trekt fruitvliegjes aan: fruitvliegjes worden aangetrokken door de geur van azijn, wijn of rottend fruit. Door deze geur te gebruiken in een val, kun je fruitvliegjes aantrekken en vangen.
  2. Het is super makkelijk en goedkoop: voor minder dan 10 euro koop je ze op Bol.com. Je bestelt ze en hoeft het vervolgens alleen maar ergens in je huis te plaatsen. Je hebt er verder geen werk meer in.
  3. Het is niet giftig: fruitvliegjesvallen zijn niet giftig en dus veilig te gebruiken in huis. Het is niet schadelijk voor mensen en huisdieren.
  4. Het is effectief: fruitvliegjesvallen zijn zeer effectief omdat ze meerdere fruitvliegjes tegelijkertijd kunnen vangen. Zodra fruitvliegjes in de val zijn, kunnen ze niet meer ontsnappen en verdrinken ze in de vloeistof.

Over het algemeen is een fruitvliegjesval dus een effectieve, veilige en goedkope manier om fruitvliegjes te vangen en te verwijderen. Het is belangrijk om fruitvliegjes snel aan te pakken voordat ze zich kunnen voortplanten en een plaag in je huis worden. Een fruitvliegjesval kan je daarbij heel goed mee helpen.

Heb je ook last van andere insecten? Bekijk dan ook deze artikelen:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>