Wat te doen tegen Wespen?

Geplaatst in Bestrijding op maart 15, 2023  

Zit je heerlijk te relaxen buiten, vliegt er ineens zo'n irritante wesp om je heen. Wespen zijn vervelende beestjes die in de zomerperiode voor de nodige overlast kunnen zorgen. Dit kan bijvoorbeeld in je tuin, in huis of op de camping.

Ze komen af op zoetigheid en zijn vaak te vinden bij open voedsel, drankjes, afval of zelfs in huis. Het ergste is dat je ook nog eens gestoken kan worden. Wespensteken zijn pijnlijk en kunnen ook gevaarlijk zijn, zeker als je allergisch bent voor wespen. Het is daarom belangrijk om wespen op afstand te houden en hun aantal te verminderen.

Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om wespen te bestrijden. Lees snel verder!

Wat te doen tegen wespen in de tuin?

Als je buiten in de tuin bent, dan wil je natuurlijk zo min mogelijk last hebben van wespen. Maar wat moet je doen tegen wespen in de tuin? Daar zijn verschillende oplossingen voor. Zo is het belangrijk om geen open voedsel of drankjes te laten staan. Wespen zijn namelijk dol op zoetigheid. Zorg er daarom voor dat alles goed afgedekt is of bewaar het in een afgesloten bakje.

Wil je toch graag buiten eten en drinken? Dan kun je gebruik maken van geurkaarsen die wespen op afstand houden. Er zijn speciale kaarsen met citronella of eucalyptus die wespen niet lekker vinden. Of hang nepnesten op om wespen weg te houden en maak gebruik van natuurlijke middelen, zoals kruidnagel, munt of knoflook.

Wat te doen tegen wespen in huis?

Als je helemaal pech hebt, komen ze ook nog eens je huis binnen, Wespen kunnen via ramen en deuren binnendringen, dus het is belangrijk om deze gesloten te houden. Zoete parfums of geuren kunnen wespen aantrekken, dus het is verstandig om deze niet te gebruiken. Als er toch wespen in huis zijn, kun je gebruik maken van wespen bestrijders zoals sprays of vallen. Als er toch een wespennest in huis is, is het belangrijk om deze te verwijderen. Dit is namelijk de grootste bron van overlast.

Wat te doen tegen wespen op camping?

Ook tijdens het kamperen wil je natuurlijk geen last hebben van wespen. Om iets te doen wat voorkomt dat wespen in de buurt van de campingplek komen, is het belangrijk om eten en drinken goed af te dekken. Laat ook geen afval rondslingeren, want dit trekt wespen aan. Wespensprays- of vallen kunnen ook worden gebruikt om wespen weg te houden. Het ophangen van nepnesten is ook een goede manier om wespen weg te houden.

Wespen vangers

Wanneer je last blijft houden van wespen, is een wespenvanger een goede oplossing om overlast van wespen tegen te gaan. Wespenvangers zijn handige apparaatjes waarmee je wespen kunt lokken en weg kunt houden van waar je zit. Het enige wat je hoeft te doen is de wespenval te vullen met een lokmiddel of zoete vloeistof en de wespenvanger doet de rest. Zodra de wespen in de wespenvanger zitten kunnen ze er niet meer uit en kun jij in rust genieten van het mooie weer.

Het is belangrijk om de wespenvangers op een veilige afstand van mensen te plaatsen. Ook moet je de wespen vangers regelmatig schoon maken om te voorkomen dat ze vol raken. Wespenvangers kun je makkelijk en goedkoop kopen op Bol.com. Klik op de blauwe knop hieronder om te bekijken wat er online te koop is.

Heb je ook last van andere insecten? Bekijk dan ook deze artikelen:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>