Zo vind je de perfecte toiletruimte

Geplaatst in Blog op juni 28, 2024  

De toiletruimte is een onmisbaar onderdeel van het huis. Bovendien breng je in deze ruimte best wat tijd door. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw toilet, is het dan ook fijn dat deze aan al je wensen voldoet. Maar hoe vind je eigenlijk de perfecte toiletruimte? Wij vertellen het je graag!

Breng je wensen in kaart

De eerste stap voor het vinden van de perfecte toiletruimte, is het in kaart brengen van je wensen. Misschien stoor je je bijvoorbeeld wel aan een bepaald element of wil je graag de indeling van de ruimte veranderen. Door je wensen vooraf in kaart te brengen, maak je het voor jezelf al een stuk duidelijker hoe je nieuwe toilet er uit moet komen te zien. Daarnaast kun je ook alvast bedenken welke kleuren en materialen je mooi vindt.

Wat zijn de afmetingen van de toiletruimte?

Een toiletruimte is over het algemeen niet zo erg groot, dus voordat je van alles uitzoekt is het aan te raden om de afmetingen van de toiletruimte in kaart te brengen. De afmetingen van de toiletruimte hebben niet alleen invloed op de benodigde materialen, maar ook op de indeling. Misschien had je in eerste instantie niet bedacht om de indeling van het toilet te veranderen, maar kom je er door de afmetingen achter dat het bijvoorbeeld veel praktischer kan. Daarnaast bepalen de afmetingen dus hoeveel tegels je nodig hebt en welke elementen wel en niet zouden passen.

Het sanitair in de toiletruimte

Je zou misschien denken dat in een toiletruimte het vooral draait om het toilet. Maar er is nog meer sanitair dat je kunt toevoegen aan de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een fonteinset voor het wassen van je handen. Je kunt gaan voor een eenvoudige set of juist voor een set met een kastje, waardoor je wat opbergruimte creëert. Daarnaast heb je ook nog de optie om een bidet of een urinoir toe te voegen aan de toiletruimte. Of te kiezen voor een douchetoilet.

Kies de stijl die je mooi vindt

Je spendeert best wat tijd op het toilet, dus naast dat deze praktisch moet zijn, is het ook fijn dat je het toilet mooi vindt. Doe daarom van tevoren inspiratie op voor jouw toiletruimte en bekijk welke stijlen je mooi vindt. Je kunt je toiletruimte namelijk iedere stijl geven die je maar wil. Door van tevoren alvast inspiratie op te doen, is het in de winkel ook een stuk makkelijker om je toiletruimte samen te stellen. Er zijn dan veel minder keuzes die je hoeft te maken en je voorkomt dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Breng een bezoek aan een sanitairwinkel

De meeste badkamerwinkels als bijvoorbeeld Sani4all bieden ook toiletruimtes aan. Je kunt daar dus over het algemeen ook terecht voor jouw nieuwe toilet. Vaak staan daar ook verschillende toiletten opgesteld zodat je inspiratie op kunt doen voor jouw ruimte. Daarnaast staan daar ook adviseurs voor je klaar die je kunnen helpen bij het samenstellen van een toiletruimte die perfect bij je past.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

>